• Europakorridoren – äntligen!

    Tack Alliansen! Äntligen blir Europakorridoren verklighet. Det stod klart i dag när Alliansen presenterade sin framtidsvision Sverigebygget. Den innehåller bland annat nya stambanor för höghastighetståg, kollektivtrafik och annan infrastruktur och ytterligare en fast förbindelse mellan Sverige och Danmark.

    Europakorridoren, som är en ny stambana för höghastighetståg, kommer att ge ett lyft för hela södra Sverige, med Jönköping som ett naturligt centrum. Därför måste Värnamo börja planera för ännu högre tillväxt, särskilt eftersom det är mycket troligt att det även kommer att bli en ny station där Europabanan möter Kust till kustbanan. I detta perspektiv passar värnamoalliansens visioner för Sydsvenska krysset på Bredasten och Gummifabriken som hand i handske.

    Tack även till Gunnar Sibbmark (M), Rydaholm, för ditt outtröttliga arbete med att lobba för Europakorridoren under alla dessa år. Ibland har det sett tröstlöst ut men i vintras tände infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) hoppets låga och nu ska det alltså äntligen hända.