• Från femte till fjärde plats

    Håkan Johansson på Kristdemokraternas höstkonvent i Vaggeryd. (Foto: Carl Cunningham)

    På dagens Höstkonvent i Vaggeryd blev jag uppflyttad från femte till fjärde plats på Kristdemokraternas valsedel i regionvalet. Jag är djupt tacksam för förtroendet och ska försöka motsvara det så gott jag kan. Höstkonventet antog även det valprogram som jag har haft förmånen att få vara med och arbeta fram. Jag fick också möjlighet att informera om Öppna Kristdemokrater.


    I dag har jag varit med på Höstkonvent för Kristdemokraternas partidistrikt i Jönköpings län. Vi var i Folkets hus i Vaggeryd, där partiavdelningen tog emot oss på bästa sätt. Höstkonventet i år var ett rent extra partidistriktsårsmöte, med huvudfokus på riksdags- och regionvalen 2022.

    En av punkterna som vi hade uppe var valprogrammet som jag har varit med och tagit fram. Arbetet med det har varit en mycket intressant och lärorik process. Den har inneburit många kontakter med partiavdelningar i länet och ett intensivt arbete i programkommittén. Vi tyckte nog att vi hade gjort ett ganska bra jobb när vi lämnade ifrån oss vårt förslag till partidistriktsstyrelsen. Nu, efter att styrelsen har gjort sina ändringar och årsmötet ytterligare några, så har det blivit riktigt bra. Ett program med hjärta för Jönköpings län.

    Från femte till fjärde plats

    Årsmötet beslutade även om vilka som ska vara med på valsedlarna i riksdags- och regionvalen nästa år. Nomineringskommittén hade föreslagit att jag ska stå på femte plats. Efter det har någon ändrat sig och vill stå längre ner på listan, så då blev några uppflyttade. Eftersom höstkonventet följde det nya förslaget, så står jag nu på fjärde plats på regionvalsedeln för valkrets Gislaved Gnosjö Vaggeryd Värnamo. 🙂 Tack snälla alla för det förtroende ni visar! Jag ska försöka motsvara det så gott jag kan.

    Som regionalt ansvarig för region Sydöst i Öppna Kristdemokrater fick jag möjligheten att presentera detta, det yngsta förbundet i den kristdemokratiska förbundsfloran. Då passade jag på att berätta om varför det behövs ett HBT+förbund i Kristdemokraterna. Förbundet kan bidra med kunskap och erfarenhet om hur politiska beslut påverkar HBT+personers livsvillkor. Riksdagsgruppen tar ofta vara på det. Det kan även partidistrikt- och avdelningar göra, liksom Rikstinget, där vår förbundsordförande Magnus Kolsjö bidrog till att förbättra några beslut. Öppna KD är en mycket bra plattform för var och en som vill värna människovärdet och engagera sig för mänskliga rättigheter.