• Nostalgi i parken

  I bland är det roligare än vanligt att vara ledamot i styrelsen för Folkets park. Det är det till exempel när hela folkparken förvandlas till ett festivalområde. Nåja, Parknostalgin och Parkrock är ju inte parkens egna arrangemang, men folkparken var självklart med på ett hörn och skapade folkparkskänsla med lotterier och chokladhjul.

  (mer…)

 • Ersättare i bostadsrättsföreningen

  Jag bor på Rörstorp, i Riksbyggen. Sedan jag flyttade hit 1991 har jag trivts bra hela tiden. Det är ett lugnt och välskött område och månadsavgifterna är humana. Genom åren har lägenheterna fått en hel del upprustningar som har höjt värdet på dem – stambyte och nya badrum, nya fönster, inglasade balkonger, ny ventilation, bredband, nya lägenhetsdörrar… Vi har en bra styrelse som tänker i förväg och vågar satsa! I kväll hade vi årsmöte och självklart var jag med på det. Jag blev dessutom vald...

 • Med vattenrådet i Storåns rike

  Lagans vattenråd hade årsmöte i Hillerstorp i dag. Jag fick fortsatt förtroende som styrelseledamot för Värnamo kommun i två år till. Medins Biologi AB berättade om hur recipientkontrollen går till i Lagan och dess allmänna tillstånd. Beredningssekretariaten informerade om aktuella frågor och det gav upphov till ett intensivt och informativt samtal om vandringshinder, modifierade vatten och kvalitetsklassning av vattenförekomster.

  (mer…)

 • Lagans vattenråd i Laholm

  Laholm var målet för styrelsemötet med Lagans vattenråd i dag. Vi förberedde årsmötet och, kanske viktigast, lokala samråd med anledning av den nya statusklassningen enligt EU:s vattendirektiv som alla vattenförekomster går igenom just nu. Vi höll till hos Statkraft som äger många kraftverk i Lagan och de presenterade sin verksamhet och visade upp sin laxodling som förser Lagan och andra vattendrag med smolt för utplantering. Efter lunch gjorde vi även ett besök i Laholms kraftstation från 19...

 • Värnamo nominerade Ebba Busch Thor

  I kväll hade Kristdemokraterna Värnamo ett extra styrelsemöte. Sedan årsmötet har alla medlemmar haft möjlighet att nominera partiledning i en öppen process. Styrelsen kunde snabbt konstatera att en hel del nomineringar hade kommit in. Efter diskussion och votering beslutade styrelsen att nominera Ebba Busch Thor till partiordförande, Jakob Forssmed till 1 vice partiordförande och David Lega till 2 vice partiordförande.

  (mer…)

 • Omvald i styrelsen!

  Verksamhetsberättelse! Motionsbehandling! Partiledarnominering! Bara härliga ord! I dag hade Kristdemokraterna Värnamo årsmöte och jag blev omvald till ledamot i styrelsen. Det var ett intensivt supervalår med två goda valresultat som vi kunde lämna bakom oss. Vi bestämde oss också för att vara med och nominera partiledning och att ha en helt öppen process där alla medlemmar får vara med. Spännande! Vi antog även ett mycket angeläget uttalande om att Regeringen borde ändra den nya momsbeskatt...

 • Konstverket på plats

  Folkets park fyller 100 år i år. Inför det har parken snyggats upp och gjorts i ordning. Något som har sett tråkigt ut i flera år är konstverket Öppen ridå som sitter högst upp på teatern. Det har blekts under de 30 år det suttit uppe. Några delar har gått sönder och andra har lossnat. Därför beslutade styrelsen att försöka få tag i någon som kan ställa det i ordning inför 100-årsjubileet, kanske till och med konstnären själv.

  (mer…)

 • Får jag presentera…

  …valprogrammet – Rätt agenda för Värnamo! I början av året fick jag uppdraget att samordna arbetet med att ta fram ett valprogram inför 2014 års val till Kommunfullmäktige. Det blir ju naturligt nog även kommunpolitiskt program för mandatperioden 2015-2018. Det har varit mycket arbete med skrivningar, remisser och omskrivningar och till slut kunde styrelsen anta det den 10 juni.

  (mer…)

 • Höj utsläppen

  Den kristdemokratiska gruppen i den nybildade Miljö- och stadsbyggnadsnämnden kom på ett bra sätt att göra gatumiljöerna mindre hälsovådliga, nämligen att den tunga trafiken skulle kunna släppa sina utsläpp en bit ovanför mark. Därför skrev vi en motion om detta till Kristdemokraternas Riksting i Linköping. Rikstinget beslutade att avslå motionen.

  (mer…)