• Helena Edberg – Jag är Kristdemokrat eftersom jag tycker att KD har en tydlig och rättvis politik.

  Namn: Helena Edberg
  Ålder: 54
  Bostadsområde: Finntorp
  Politiskt uppdrag: 1:e vice AFN, 1:e vice BRÅ, Ordf.Trygg och Säker Älta
  Civilt yrke: verksamhetschef Lindra Secondhand

  Varför är du Kristdemokrat:

  Jag är Kristdemokrat eftersom jag tycker att KD har en tydlig och rättvis politik. En politik som ger utrymme för den enskilde att ta ansvar för sitt eget liv, men som också vågar ställa krav. En politik där sjukvård, äldre och trygghet är prioriterade områden.

  Dessutom tycker jag att Ebba Busch är den absolut bästa Stadsminister-kandidaten vi har i Sverige idag. Hon är rakryggad, ärlig och modig. Precis som vår politik. En sådan ledare anser jag att Sverige förtjänar.

  Jag hoppas att fler som gillar vår politik ska våga ta steget och rösta på oss i nästa val.

  Din viktigaste fråga på riksnivå:

  Som jag ser det finns det mycket att förbättra inom de flesta områden. Jag tycker att århundradets största vårdreform som KD presenterat är mycket viktig, likaså trygghetsfrågorna och skolpolitiken.

  Din viktigaste fråga lokalt: Trygghetsfrågorna

  Jag brinner för trygghetsfrågorna och som 1:e vice ordförande i Arbets- och företagsnämnden, 1:e vice ordförande i Brottsförebyggande rådet samt ordförande i Trygghetsrådet i Älta får jag arbeta politiskt med precis dessa frågor.
  Arbets- och företagsnämnden ansvarar bl.a. för flyktingmottagandet, den kommunala vuxenutbildningen och arbetsmarknadsinsatser.
  Brottsförebyggande rådet arbetar på uppdrag av kommunstyrelsen med att öka den lokala tryggheten, och i Trygghetsrådet i Älta arbetar vi för ett tryggare närområde.

  Jag har startat dagvandring i Älta och i Fisksätra för att skapa trygghet och gemenskap över generationsgränserna och jag är mycket intresserad av att vi ska bygga Tryggt och Snyggt i Nacka.

  Din största hobby:

  Min största hobby är den stiftelse som jag har bildat till minne av min lillasyster Lottie som avled i en hjärnblödning 2018.

  Stiftelsen heter ”Lottie Wikings insamlingsstiftelse för forskning på kultur och hjärnan” och har som syfte att informera om, och samla in pengar till forskningen om hur vår hjärna påverkas av kulturupplevelser.  Här finns det mycket att lära som skulle göra skillnad ”på riktigt”, både i skolan och i samhället i stort.

  En kul sak om dig: Jag har badat bubbelpool med Bruce Springsteen!