• Dag Roslund

  Nr. 7 på valsedeln till kommunfullmäktige

  VARFÖR KRISTDEMOKRAT?

  Möt en av KD Väsbys fullmäktigekandidater. Dag Roslund står på plats 7, är civilekonom och egen företagare, 61 år och bosatt i Runby.
  Fritidsintressen: Att resa är ett stort intresse. Det ger mig nya intryck och kunskaper om tillvaron och varje resa ger mig ständigt aptit på att göra en ny. Fotografering, skidåkning, golf, matlagning och goda viner. Och inte minst politik, jag följer hela tiden med stort intresse den politiska utvecklingen i såväl Sverige som internationellt.
  Favoritmusik: Diana Krall när jag vill koppla av och kontemplera. Blondie och The Clash när jag vill bli nostalgisk. Och varför inte Barry White och Lady Gaga när det är dags för en dans?
  Vilken politisk fråga är viktigast för dig?
  Våra företag i kommunen är en förutsättning för att skapa en mycket bra välfärd. Därför är det helt nödvändigt att Upplands Väsby ska vara ledande i Sverige på att erbjuda det bästa företagsklimatet. Kommunen ska stå på tå för våra företagare, inte tvärtom. Därför vill vi införa en servicegaranti för företagarna i kommunen. Det ska alltid vara snabbt och enkelt att sköta sina ärenden med kommunen. Även fortsatt utveckling av trygghetsfrågorna är naturligtvis också viktigt.
  Varför Kristdemokraterna?
  Jag blev kristdemokrat för att jag tror på människans resurser att ta ansvar för sitt liv, sin familj, sina medmänniskor och samhället. Utan att det ska behövas några pekpinnar uppifrån. Kristdemokraterna står på människans sida, fria från intresseorganisationer som fackföreningar och näringslivsorganisationer. Vi vill inte pådyvla människor någon ideologi, utan ge ansvar, möjligheter och verktyg att i frihet och värdighet forma sina egna liv.
  Solidaritet utan socialism. Och värdighet från barndom till ålderdom. Där är Kristdemokratin i ett nötskal.
  Tack för din röst på Kristdemokraterna i kommunvalet den 11 september.
  Bli medlem enkelt på kd.nu/medlem