• Värnamobadet har en framtid

    Arnold Carlzon, Kristdemokraterna Värnamo.

    Arnold Carlzon, Kristdemokraterna Värnamo.

    Vid Värnamo kommunfullmäktiges sammanträde 1999-04-29 besvarade fritidsnämndens ordförande Arnold Carlzon (kd) Uno Svenssons (s) interpellation om Värnamobadets framtid.

    Uno Svensson har i en interpellation till mig ställt följande frågor:

    1. Hur ser situationen ut för Värnamobadet idag?
    2. Vad gör kommunen för att säkra badets framtid?
    3. Kommer Värnamobadet att hållas öppet till sommaren -99?
    1. När Värnamobadet en gång byggdes var det ju tänkt som en rehabiliteringsresurs för Värnamo sjukhus. När sedan Värnamo sjukhus slutade använda sig av denna resurs ansågs det lämpligt att Värnamo kommun drev det som som ett utomhusbad sommartid. Under senare år har dock Värnamo simsällskap drivit badanläggningen, med bidrag från kommunen. Inför 1999 höjde Landstingsfastigheter hyran kraftigt. 1998 betalade VSS en hyra till Landstingsfastigheter på 180.000 kr, och fick för detta ett kommunalt bidrag på 140.000 kr. I år har Landstingsfastigheter fastställt hyran till 260.000 kr. Värnamo sjukhus sponsar VSS med 50.000 kr. Kravet från VSS, till Fritidsnämnden var fullt täckningsbidrag, dvs 210.000 kr. Fritidsnämnden har i sin budget för 1999 inga pengar till detta ändamål. Nämnden har dock beslutat vid sammanträde 990427 att bevilja VSS ett förlusttäckningsbidrag om 140.000 kr, som Fritidsnämnden tar från tidigare fonderade medel. Fritidsnämnden har också aktivt medverkat till att skaffa externa sponsorer, som i dagsläget ger ett tillskott om 60.000 kr.
    2. I pågående verksamhetsplanearbete har jag för avsikt att ta initiativ till diskussioner med berörda parter för att försöka säkerställa en bra lösning på längre sikt.
    3. Ja!

    Arnold Carlzon (kd)
    Fritidsnämndens ordförande