• Kristdemokraternas valstuga först

    Per-Åke Eriksson och Egon Rubensson framför Kristdemokraternas valstuga på Flanaden i Värnamo. (Foto: Be-Pe Foto, Värnamo)

    Per-Åke Eriksson och Egon Rubensson framför Kristdemokraternas valstuga på Flanaden i Värnamo. (Foto: Be-Pe Foto, Värnamo)

    På bara två dagar smällde Egon Rubensson och hans medhjälpare upp Kristdemokraternas valstuga på Flanaden i Värnamo. Vi har nästan fått det bästa läget i staden, säger Kristdemokraternas valledare i Värnamo, Per-Åke Eriksson, med ett nöjt leende.

    Valstugan har fått ett mycket strategiskt läge utmed Storgatsbacken, det centrala gångstråket i Värnamo. Tillsammans med de andra partiernas valstugor kommer Flanaden att utgöra Värnamos politiska torg under några veckor fram till valet den 15 september.

    Jag är mycket nöjd med läget, säger Per-Åke Eriksson och fortsätter med att konstatera att det är skönt att ha valstugan uppe redan. Det är många andra aktiviteter som en valledare har att koordinera under en valrörelse.

    Ledare för bygget har Egon Rubensson varit, men han har haft god hjälp av Per-Åke Eriksson och ytterligare 3-4 medarbetare. Stugan anlände till Värnamo i form av ett jättelikt plockepinn, men med gemensamma krafter har de lyckats bygga ihop det till en estetiskt tilltalande knuttimrad friggebod med veranda.

    Stugan kommer att lottas ut, till ett lottpris av 100 kronor. Lottförsäljningen pågår under hela valrörelsen och dragningen sker vid en fest för hela familjen lördagen den 14 september, dagen före valdagen.

    Valstugan kommer att vara bemannad vardagar klockan 16.00-18.00 och lördagar klockan 10.00-14.00 från den 19 augusti till den 14 september. Valdagen, den 15 september, håller valstugan öppet hela dagen.

    I väntan på att valstugan ska öppna den 19 augusti kan man naturligtvis möta Kristdemokraterna i Storgatsbacken som vanligt varje lördag. Kristdemokraterna är troligen det parti som syns mest ute även mellan valåren i och med att man tar vara på lördagar och marknadsdagar under sommarhalvåret för att sälja lotter och ibland bjuda på kaffe under arbetsnamnet ”Kristdemokraterna lyssnar på dig”. Och även om inte valstugan är öppen så är alltid hemsidan det!

    [www.varnamo.kristdemokraterna.se]