• Vem har råd att le?

    Lisbeth Rydefjärd, Kristdemokratiskt landstingsråd i Jönköpings län

    Lisbeth Rydefjärd, Kristdemokratiskt landstingsråd i Jönköpings län

    Tisdagen den 3 september besökte Kristdemokraternas landstingsråd i Jönköpings län, Lisbeth Rydefjärd, Värnamo. Vid besöket hann hon både besöka Kristdemokraternas valstuga på Flanaden och delta i en nykterhetsdebatt i Fryele. Vid besöket i valstugan gjorde hon ett talade hon bland annat om statsminister Göran Perssons så kallade satsning på tandvård.

    I gårdagens utfrågning i SVT säger statsministern att de pensionärer som inte har råd med tandvård får vända sig till socialtjänsten. Det är förnedrande att behöva stå med mössan i hand för att få tänderna på rätt plats. Det säger Lisbeth Rydefjärd, kristdemokratiskt landstingsråd, i en kommentar till statsministerns lösning på pensionärernas tandvårdsbehov.

    Göran Persson har flera gånger sagt att det inte ska gå att se på leendet om man har god ekonomi eller inte. Men efter åtta år av socialdemokratisk regering hänvisar Persson till kommunernas socialtjänst istället för att komma med konkreta förslag som förbättrar
    pensionärernas möjlighet till god tandvård.

    Regeringens ”satsning” på tandvård för pensionärer som behöver löständer innebär en sänkning av egenavgiften från 50 000 kr till 30 000 kr. Vem har råd att le?

    Vi kristdemokrater vill se tandvårdsförsäkringen som en del av den allmänna sjukvårdsförsäkringen. Tänderna tillhör kroppen och behoven ska styra, inte åldern, avslutar Lisbeth Rydefjärd (kd).