• 75 procent vill ha en annan politik än Perssons!

    Maria Larsson, kristdemokratisk riksdagsledamot från Gnosjö

    Maria Larsson, kristdemokratisk riksdagsledamot från Gnosjö

    Vid Kristdemokraternas valrörelsefinal i Värnamo lördagen den 14 september deltog Maria Larsson, kristdemokratisk riksdagsledamot från Gnosjö. Under valrörelsefinalen var det möjligt att samtala med Kristdemokraternas kandidater till kommun- och landstingsfullmäktige och riksdag. Man kunde även dricka kaffe, äta glass och gräva i sandlådan. De minsta barnen fick varsin hink och spade, för att påminna om vikten av att skapa ett samhälle där pappor har mer tid att bygga sandslott med barnen. Det är ett samhälle som bara kan åstadkommas med Kristdemokraternas politik, menade Maria. Och det är det samhället som svenskarna vill ha. Rösta fram det den 15 september!

    Enligt en färsk undersökning av SKOP tycker 75 procent av alla svenskar att de som väljer en annan barnomsorg än dagis också ska ha rätt till ekonomiskt stöd från skattebetalarna. De vill ha kristdemokraternas politik, inte socialdemokraternas. Det sa Maria Larsson, kristdemokratisk riksdagsledamot när hon på lördagen talade i Värnamo.

    Det är anmärkningsvärt att Göran Persson nonchalerar alla föräldrar som vill ha en annan lösning än kommunal omsorgsplats. I undersökning efter undersökning är resultatet detsamma; majoriteten av Sveriges småbarnsföräldrar vill ha valfrihet, majoriteten
    av svenska folket vill ha rättvisa.

    Skiljelinjen i svensk politik blir tydlig när en småbarnmamma frågar Göran Persson vad hon ska göra när hon inte vill lämna sin ettåring på dagis i tio timmar och hans svar är att det ska vara bra kvalitet på dagis. Sveriges statsminister har ingen lösning att presentera.

    För kristdemokraterna är möjligheten till mer tid för barnen en av de viktigaste framtidsfrågorna. Trygga barn blir oftast trygga vuxna. De första åren är av stor betydelse för ett barns förmåga att utveckla empati, trygghet och kärlek. Föräldrar är suveräna på att tillgodose de behoven. Låt de föräldrar som vill få göra det med ekonomisk ersättning. Det är möjligt med en ny regering!

    Efter åtta år med (s)

    Vårdplatser:
    14.000 färre
    Företagare:
    13.000 färre
    Dagisgrupper:
    13% större
    Skolan:
    25,7% underkända
    Poliser:
    2000 färre, -11%
    Investeringar:
    Lägst i EU
    Kommuntillskott:
    -1 mdr kr
    Landstingstillskott:
    0 kr
    Tillväxttapp:
    -70 mdr kr
    Kostnad för arbetslöshet och ohälsa:
    60 mdr kr mer
    Ägandeskatt: Högst i OECD
    SEK/USD: minus 30%

    Läs Kristdemokraternas rapport:
    pdf, Adobe [Åtta förlorade år med s]