• Sveriges färskaste partiledare i Värnamo

    Göran Hägglund. (Foto: Kristdemokraterna)

    Göran Hägglund. (Foto: Kristdemokraterna)

    Kristdemokraternas partiledare har på senare år haft som en god vana att besöka Värnamo under varje valkampanj. Denna tradition kommer tydligen även den nyvalde partiordföranden Göran Hägglund att upprätthålla. Idag besökte han nämligen Kristdemokraternas valtält på Flanaden i Värnamo, hans första värnamobesök som partiledare för Kristdemokraterna.

    Nu har äntligen valtemperaturen börjat stiga även i Värnamo. Efter att Kristdemokraterna har ägt Storgatsbacken varje onsdag, fredag och lördag i en månads tid har äntligen de andra partierna börjat krypa fram. Precis lagom till värnamovalrörelsens enda partiledarbesök – Göran Hägglunds första värnamobesök som Kristdemokraternas partiordförande.

    Lagom till eftermiddagsrusningen hade ett antal intresserade åhörare, och kampanjande moderater, tagit sig tid att lyssna till Sveriges färskaste partiledare, Göran Hägglund (kd). Hägglund talade bland annat om hur Kristdemokraterna vill forma ett mänskligare Europa och vikten av att gå och rösta den 13 juni, framför allt att ge Sverige en stark röst i Europa – en kristdemokratisk röst. I sitt tal framhöll han att de tidigare svenska införselkvoterna för alkohol måste återinföras och att alkoholskatten måste höjas för att rädda folkhälsan i Sverige.

    Vid sitt besök bjöd Göran Hägglund även på kaffe och lyssnade på värnamobornas frågor. På sitt sedvanligt färska, kunniga och humoristiska sätt gav han en rejäl genomgång av vad Kristdemokraterna vill åstadkomma i europapolitiken.