• Vad händer när 40-talisterna blir äldre?

    Maria Larsson, Kristdemokraterna

    Maria Larsson, Kristdemokraterna

    Måndagen den 18 oktober startade Kristdemokraternas höstkampanj med temat Vad händer när 40-talisterna blir äldre?.

    – Vi vill att äldre ska få ta plats i vårt samhälle och att den åldersdiskriminering som pågår upphör. Varje senior har kunskaper och livserfarenheter som är värdefulla för alla generationer, sade 1:e vice partiordförande Maria Larsson vid ett lyssnarmöte i John Bauergymnasiets matsal.

    – Vid rikstinget i somras inledde vi Kristdemokraternas äldreår under temat Seniorkraft. Det betyder att vi ska ägna tiden fram till nästa riksting åt frågor som på olika sätt belyser de äldres situation – i arbetslivet, som aktiva pensionärer, inom vård och omsorg och som anhörigvårdare.

    Vid lyssnarmötet som hade temat Vad händer när 40-talisterna blir äldre? inledde Maria Larsson med att tala om att seniorpolitik handlar inte bara om omsorg – åldrandet är så mycket mer. Vi associerar till ålder på olika sätt i olika kulturer. Ålder var relativ när jag var liten, en 20-åring var jättegammal.

    Därefter fortsatte de som hade samlats att diskutera förslag och erfarenheter som Maria Larsson tog med sig in i partiets arbete med att ta fram program och motioner som har med seniorkraft att göra.

    Seniorkraft – Kristdemokraternas äldreår!