• Gott bemötande i en säker vård

    Lisbeth Rydfefjärd, Bottnaryd, Kristdemokraternas landstingsråd i Jönköpings län

    Lisbeth Rydfefjärd, Bottnaryd, Kristdemokraternas landstingsråd i Jönköpings län

    Lördagen den 26 augusti var det Värnamo höstmarknad. Kristdemokraterna fick besök av både landstingsrådet Lisbeth Rydefjärd, Bottnaryd, och förste vice partiledare Maria Larsson, Gnosjö. Vid valstugan talade Lisbeth Rydefjärd om sina hjärtefrågor.

    Ett bra bemötande är A och O för en god vård, sade Kristdemokraternas landstingsråd, Lisbeth Rydefjärd Bottnaryd, vid sitt besök vid Kristdemokraternas valstuga på Värnamo höstmarknad.

    Du har rätt att bli väl bemött i vården

    Ett gott bemötande handlar om alla människors lika värde. Dina behov ska bemötas med respekt oavsett om det är ett fysiskt eller psykiskt funktionshinder. Du ska känna att någon lyssnar på dig och bemöter dig på ett värdigt sätt. Hur du blir bemött har en stor betydelse för ett gott resultat av den fortsatta behandlingen. Därför vill jag vidareutveckla den etiska värdegrunden.

    Närsjukvården – nära dig

    Det är omkring dig som närsjukvården ska finnas. Det kan bland annat innebära ett hembesök av olika personalgrupper när behovet finns eller att vårdcentralerna ska erbjuda ett bredare utbud av specialistläkare. Jag vill att det ska finnas familjecentraler i alla länets kommuner, likaså ungdomsmottagningar.

    Stärk patientsäkerheten

    Det är mycket viktigt att stoppa alla felbehandlingar, exempelvis felmedicinering. Jag vill inte se fler HIV/AIDS-fall, orsakade av sjukvården. Vi ska ta lärdom av de fel och brister som begåtts för att få en säkrare vård. Du ska som patient kunna veta att du kan få den bästa vården. Kvalitetsregister ska vara tillgängliga för alla. Det handlar ytterst om trygghet och tillit till vården.