• Europafest med Alf Svensson i Apladalen

    I EU-valrörelsens sista skälvande minuter ordnade Kristdemokraterna en Europafest i Apladalen i Värnamo. Ett hundratal åhörare från hela GGVV-regionen hade kommit för att höra Alf Svensson tala om sina visioner för ett Europa som värnar freden.

    – Kristdemokrater som Konrad Adenauer, Alcide de Gasperi och Robert Schuman insåg att Europas framtid måste bygga på fredlig konfliktlösning, demokratiskt styre, mänskliga fri- och rättigheter och gränsöverskridande ekonomiskt och politiskt samarbete, sade Alf Svensson som som kandiderar för Kristdemokraterna i valet till Europaparlamentet nu på onsdag.

    – Det är ingen slump att många av pionjärerna bakom EU-samarbetet var kristdemokrater som genomlevt två världskrig och upplevt krigets lidande och vanvett på nära håll.

    – Jag vill vara med och bygga ett Europa som värnar freden, fortsatte han. Inget kan vara viktigare i dag än att bygga mer internationellt samarbete, stärka gemenskapen mellan människor och länder och att se varje människa som en medmänniska. Människovärdet måste vara utgångspunkten för allt!

    Förutom Alf Svensson medverkade ytterligare två kandidater från Jönköpings län – Jan-Erik Lagärde och Värnamos egna Christer Fjordevik. Håkan Johansson och Tommy Ljunggren underhöll med musik och vid grillarna var det full fart.

    Tillsammans med Alf Svensson reste två unga länsbor, Andreas Carlson och Marcus Jonsson. När Alf talat färdigt tog de över och ställde Jan-Erik och Christer mot väggen på sitt eget kunniga och humoristiska sätt.

    EU-val 09