• Eriksson, Andersson och Carlzon – kristdemokratisk topptrio i landstingsvalet

    Torbjörn Eriksson, Kristdemokraterna Värnamo (Foto: Frida fotograf)

    Torbjörn Eriksson, Kristdemokraterna Värnamo (Foto: Frida fotograf)

    Torbjörn Ericsson, läkare från Värnamo, Marianne Anderson, undersköterska från Skillingaryd och Arnold Carlzon, lärare från Bor, är Kristdemokraternas toppnamn på landstingsvalsedeln för Värnamo-Vaggeryds landstingsvalkrets inför höstens val.

    – Det känns förstås hedrande att vara förstanamn på listan och jag ser med tillförsikt fram emot valet och nästa mandatperiod! säger Torbjörn Eriksson, Kristdemokraternas toppkandidat från Värnamo. Sedan vi tog över ledningen av landstinget efter förra valet har mycket förbättrats, men mycket återstår fortfarande att göra.

    – Vårdvalet är en viktig reform inom primärvården eftersom den stärker patienternas ställning. Jag kommer att jobba för att vi under kommande mandatperiod ska införa patientpeng och fritt val även inom den specialiserade öppenvården. En annan sak som är viktig för framtiden är att fortsätta värna om och utveckla verksamheten vid länets tre akutsjukhus.

    Marianne Andersson, tvåa på landstingslistan, ser fram emot ytterligare en period i ett landsting med kristdemokraterna i ledningen, tillsammans med övriga allianspartier.

    – Vi har under den senaste mandatperioden uppnått toppresultat vad gäller tillgänglighet och bra vård, säger Marianne. Med patienten i centrum vill jag fortsätta driva det arbetet.

    På Kristdemokraternas nomineringsstämma i fredags kväll fastställdes partiets listor till riksdag och de sju landstingsvalkretsarna. I samband med stämman lanserades också Mia Frisk som ny ordförandekandidat till Landstingsstyrelsen.

    – Kristdemokraternas mål är att efter valet 2010 återigen vara största borgerliga parti i länet, säger Arnold Carlzon, landstingskandidat från Bor. Med de listor som partiet nu fastställt är jag övertygad om att vi kommer att nå vårt mål.

    – Jag ser fram emot en spännande, intensiv och rolig valrörelse, där jag kommer att betona vikten av ett bra bemötande inom sjukvården, och att arbetet med patientsäkerheten intensifieras ytterligare, avslutar Arnold.

    Arnold Carlzon, Kristdemokraterna Värnamo (Foto: Frida fotograf)

    Arnold Carlzon, Kristdemokraterna Värnamo (Foto: Frida fotograf)

    Valsedlar 2010