• Vilken valfest!

    Stämmodelegationen från Värnamo.

    Stämmodelegationen från Värnamo.

    Ett tryggt län fullt av skaparkraft och en landstingspolitik för ett mänskligare liv är vad Kristdemokraterna i Jönköpings län vill förverkliga. Det beslutade man vid dagens distriktsstämma i Huskvarna Folkets Park, då även Arnold Carlzon, Bor, valdes till 1:e vice distriktsordförande. Stämman avslutades med att Alliansens fyra partiledare lovade sänkt skatt för pensionärerna.

    Distriktsstämman i år var samtidigt valupptakt för Alliansen i Jönköpings län. För första gången någonsin höll de fyra allianspartierna stämma samtidigt. Extra festligt blev det naturligtvis av att alla fyra partiledarna var med vid finalen.

    Dagen började med att partierna höll sina egna stämmor i skilda lokaler i Huskvarna Folkets park. Kristdemokraterna valde Irene Oskarsson, Aneby, till distriktsordförande och Arnold Carlzon, Bor, och Mia Frisk, Tenhult, till 1:e respektive 2:e distriktsordförande.

    Stämman antog ett landstingspolitiskt valmanifest ”För ett mänskligare liv” . I det lovar man bland annat att:

    • landstinget ska skriva ut kultur på recept
    • utveckla vårdcentralerna till hälsocentraler
    • landstinget ska vara världsledande i patientsäkerhet
    • införa en skolkulturgaranti
    • landstingsskatten ska vara oförändrad.

    Vidare antog Kristdemokraterna ett regionalt valmanifest – ”Ett tryggt län fullt av skaparkraft” , med förslag om näringslivsutveckling, högskolesatsningar, höghastighetståg och att Kristdemokraterna ska vara drivande i bildandet av en regionkommun som är större än Jönköpings län.

    Finalen på stämmodagen blev en folkfest i Alliansens tecken. Närmare 1000 deltagare från samtliga allianspartier jublade när de fyra partiledarna äntrade scenen och Annie Johansson (C), Värnamo intervjuade dem. Kristdemokraternas partiledare, Göran Hägglund, levererade dagens utspel från regeringen:

    – Nu är det dags för en tredje skattesänkning för pensionärerna under mandatperioden. Denna gång med 5 miljarder. Tillsammans med de båda tidigare sänkningarna ger det pensionärerna 10,5 miljarder mer i plånboken och mest till kvinnor och de med lägst pension.

    De fyra partiledarna var entusiastiska när de berättade om alla förbättringar de hunnit genomföra under de senaste 3,5 åren och ännu mer taggade när de beskrev hur mycket som återstår att göra och hur viktigt det därför är att behålla regeringsmakten efter valet. Skämthumöret var på topp och de levererade one-liners på löpande band, som Göran Hägglund:

    – Vi i Alliansen ska tala mycket om vår politik och våra förslag – det vinner vi på. Vi ska uppmuntra oppositionen att tala mycket om sin politik och sina förslag – det vinner vi också på!

    – Före valet 2006 talade vi mycket om att det behövs ett maktskifte då och då. Nu är jag inte lika säker på det längre!

    Alliansens fyra partiledare: redrik Reinfeldt (M), Maud Olofsson (C), Jan Björklund (FP) och Göran Hägglund (KD). (Foto: Håkan Johansson)

    Alliansens fyra partiledare: redrik Reinfeldt (M), Maud Olofsson (C), Jan Björklund (FP) och Göran Hägglund (KD). (Foto: Håkan Johansson)

    Läs mer

    [Regeringens förslag om sänkt skatt för pensionärer]