• Kristdemokraterna först ut med valsedlar

  Idag fastställde Kristdemokraterna som första parti i länet sina listor till riksdags- och landstings/regionvalen nästa år. Det är starka listor som toppas av ministrar, riksdagsledamöter och landstingsråd. Torbjörn Eriksson, Värnamo, toppar landstings/regionlistan för Vaggeryd och Värnamo och Camilla Rinaldo Miller, Bredaryd, står på sjätte plats på riksdagslistan.

  Nomineringskommitténs förslag till riksdagslista och sju landstings/regionlistor antogs i sin helhet på Kristdemokraternas nomineringsstämma i Jönköping.

  Sveriges Riksdag

  Partiet går till val med starka listor som på riksdagssidan toppas av två av ministrarna i Sveriges regering, Stefan Attefall och Maria Larsson, och två av landets riksdagsledamöter, Andreas Carlson och Irene Oskarsson. På sjätte plats hittar vi Camilla Rinaldo Miller, Bredaryd, och från Värnamo kommun ser vi även Stig Claesson, plats 9, och Robert Tedenby, plats 17.

  [Riksdagslistan]

  Jönköpings läns landsting

  På listorna till den nya regionkommunen är landstingsråd Mia Frisk förstanamn på de två jönköpingslistorna, och finns med i toppen på länets övriga 5 listor. Det är en tydlig markering om att Mia Frisk är Kristdemokraternas toppnamn och partiets kandidat till posten som ordförande i den nya regionstyrelsen.

  På listan för Vaggeryds och Värnamo kommuner står Torbjörn Eriksson, Värnamo, på första plats. Övriga värnamobor på listan hittar du här:

  [Landstingslistan]