• Ebba Busch Thor på kobesök

  Äntligen kom hon till Värnamo – djurens röst i valet till Europaparlamentet, Kristdemokraternas Ebba Busch Thor! Målet för besöket var Hamra Håkansgård utanför Bredaryd, känd för sitt ekologiska nötkött.

  Ebba Busch Thor, kommunalråd från Uppsala, står på andra plats på Kristdemokraternas valsedel i valet till Europaparlamentet. I dag besökte hon Hamra Håkansgård utanför Bredaryd.

  – Vi säljer närproducerat kött som dessutom är ekocertifierat enligt EU:s förordning, presenterade bonden Andréas Karlsson sin verksamhet.

  Det gick Ebba igång på och snart var de båda inbegripna i ett samtal som pendlade mellan allt ifrån omfattningen på EU:s jordbruksstöd till antibiotikaresistenta bakterier, offentlig upphandling, djurskydd och vilket som är den viktigaste frågan i valet till Europaparlamentet.

  – Avskaffa gårdsstödet, sade Anders med emfas.

  – Svenska bönder är bra på att följa EU:s regler för djurskydd, sade Ebba. Nu måste vi pressa på övriga länder i EU att följa vårt exempel. Det ska inte löna sig att bryta mot de regler som vi gemensamt har beslutat om.