• Rätt agenda för Värnamo

  – Det som utmärker detta program jämfört med tidigare är det tydliga fokuset på barn och ungdomar, sade Kristdemokraternas ordförande och kommunalrådskandidat Camilla Rinaldo Miller när hon presenterade partiets valprogram, Rätt agenda för Värnamo. Det är det fokuset som är grunden för ett bra samhälle och därför vill vi vara familjens röst.

  I dag presenterade Kristdemokraterna Värnamo sitt valprogram vid en pressträff i Stadshuset. Valprogrammet är antaget av styrelsen och det lägger grunden till valmanifestet som presenteras i augusti.

  – Valprogrammet beskriver heltäckande den politik vi tänker föra under den kommande mandatperioden, sade Kristdemokraternas ordförande och kommunalrådskandidat Camilla Rinaldo Miller när hon presenterade programmet. Det är rätt agenda för Värnamo och blir naturligt vårt kommunpolitiska program.

  – Samtliga delar i programmet har en tydlig koppling till vårt övergripande mål – barns och ungas uppväxtvillkor fortsatte Camilla. Ska man bygga det goda samhället så måste man börja från rätt håll och därför är vi familjens röst.

  I programmet lägger Kristdemokraterna en rad förslag som att starta en seniorcentral, bygga Bryggarebron, inrätta servicepunkter på landsbygden, införa kompiskort på Länstrafiken för funktionsnedsatta, och uppvärdera anhörigvårdarna.

  – Den viktigaste frågan för mig är att minska  barngruppernas storlek till max 15 barn, avslutade Camilla presentationen.

  – Det som är typiskt i valprogrammet är den tydliga och konsekventa satsningen på barn och unga, det finns det inget annat parti har, sade Christer Fjordevik, vice ordförande för Kristdemokraterna Värnamo. Värnamo ska vara Sveriges bästa kommun att växa upp i!

  – Min viktigaste fråga är det tydliga fokuset på ett hållbart samhälle, såväl ekonomiskt som socialt och ekologiskt, avslutade Christer.

  Rätt agenda för Värnamo

  Här hittar du Kristdemokraternas valprogram Rätt agenda för Värnamo:
  [Valprogram_2014]