• Camilla ny partidistriktsordförande

    När Kristdemokraternas partidistrikt i Jönköpings län hade extra partidistriktsårsmöte i Tranås valde man bland annat en ny ordförande. Det blev Camilla Rinaldo Miller från Bredaryd. Hon är därmed den första partidistriktsordföranden från partiavdelningen i Värnamo.

    Mötet startade med att Anne-Christine Backlund, ordförande för Kristdemokraterna i Tranås, hälsade välkomna och berättade om kommunen. Därefter var det dags för partidistriktsordföranden och riksdagsledamoten Andreas Carlson från Mullsjö. Han gav en inblick från riksdagsarbetet och fördjupade sig bland annat i integrations- och flyktingfrågor, där han menar att Kristdemokraterna måste fortsätta följa sin linje med både hjärta och hjärna i flyktingpolitiken.

    Efter att ha antagit budget för år 2016 och en verksamhetsplan som sträcker sig fram till valet 2018 kom den stora skrällen. Andreas Carlson meddelade att han avgår som partidistriktsordförande för att hinna med sitt uppdrag som gruppledare i Riksdagen och att besöka partiavdelningarna mer. Årsmötet röstade enligt valberedningens förslag: Camilla Rinaldo Miller, Bredaryd, ordförande, Stefan Gustafsson, Sävsjö, 1 v ordförande och Andreas Carlson, Mullsjö, 2 v ordförande.

    Camilla Rinaldo Miller var tidigare 1 v ordförande i partidistriktet, som är Kristdemokraternas största. Med valet av henne till partidistriktsordförande är hon den första partidistriktsordföranden från partiavdelningen i Värnamo kommun.