• Kristdemokrater från Värnamo intog Riksdagen

    Donald och Lena Freij, Ann-Mari Wiberg och Camilla Rinaldo Miller är några av de värnamobor som deltog i stockholmsresan. (Foto: Ann-Mari Wiberg)

    Besök i Riksdagshuset och givande samtal om integration och trygghet stod på agendan när Kristdemokraterna i GGVV-området besökte Stockholm ett par dagar.

    Den 23-24 mars var 20-talet kristdemokrater från Gislaveds, Gnosjö, Vaggeryds och Värnamo kommuner (GGVV-området) på resa till Stockholm. Huvudmålet var ett besök i Sveriges Riksdag, där Henrik Hall, politisk sekreterare, tog emot.

    Riksdagsledamoten Aron Modig (KD) guidade oss in i plenisalen, som man oftast ser endast på TV. Strax utanför ligger platsen för presskonferenser, en strategisk plats för tredje statsmakten och dess möjligheter till inflytande.

    Finansutskottets sammanträdesrum är imponerande. Huvudfoajén med byster av maktens män från drygt ett sekel talar om mode från Hjalmar Brantings inflytande till moderna snitt i skulpturerna.

    GGVV-gruppen avslutade besöket på lördagen då även länets egen riksdagsledamot Andreas Carlson (KD) dök upp en stund. Det var en givande sittning i Kristdemokraternas korridorer med aktuella ämnen som integration och trygghet i samhället.