• Andreas och Camilla på polisbesök

    Riksdagsledamot Andreas Carlson (KD) tillsammans med några av de poliser som han fick patrullera tillsammans med under sitt besök i Värnamo. (Foto: Privat)

    I dag besökte Kristdemokraternas gruppledare i Riksdagen, Andreas Carlson, Värnamo. Tillsammans med partiets gruppledare i Kommunfullmäktige, Camilla Rinaldo Miller, besökte han polisen. Här kan du läsa Camillas reflektioner efter besöket.

    Jag hade idag förmånen att tillsammans med Andreas Carlsson (KD) träffa vår lokala polis i Värnamo. Det jag tar med mig från besöket är att vi har en bra poliskår här och att de har läget under kontroll. Även om de önskar att få göra tidigare insatser. De skulle också gärna se en minskad administration, detta för att istället kunna vara ute i tjänst.

    I Värnamo och hela GGVV-området behövs förstärkning av antalet fysiska poliser som finns i yttre tjänst. Med det förslag som Kristdemokraterna har lagt i budgeten skulle det innebära 60 poliser utöver de som finns idag (c:a 80 st.). Även statusen för polisyrket måste höjas och en del i det är att förbättra lönevillkoren.

    Det förebyggande arbetet är avgörande för att hindra ungdomar från att fastna i kriminella gäng och drogmissbruk.

    En tingsrätt som finns på närmare plats ökar rättssäkerheten. Det bidrar dessutom till ett rationellare arbetssätt. Då exempelvis poliser ofta får vittna och får många extra resor till och från rättegångar vore det mycket lämpligt att åter få en tingsrätt i Värnamo.

    Sammanfattningsvis så känner jag mig trygg i att bo en kommun med väl fungerande polisenhet. Även om jag tycker att deras befogenheter skulle kunna få utökas för att kunna stoppa brottsliga handlingar i tid.