• Christer blir borgmästare i Värnamo

    Kristdemokraterna i Värnamo är mycket stolta och glada för att få ansvaret för det finaste uppdraget i Värnamo kommun! Så inledde Arnold Carlzon, ordförande för Kristdemokraterna Värnamo, dagens pressträff då han presenterade partiets förslag till ny ordförande för Värnamo kommunfullmäktige.

    Vi är också väldigt glada för att kunna presentera Christer Fjordevik, till den posten. Christer har en lång och bred erfarenhet från sina tidigare kommunala uppdrag att ta med sig i sin nya roll. Christer har också ett stort förtroende både ute i samhället i stort och hos samtliga politiska partier i kommunen. Christer är också en stor visionär, och vi tror att detta är en god egenskap i uppdraget som Kommunfullmäktiges ordförande.

    Christer Fjordevik kommenterar nomineringen så här: Jag ser det som en stor heder att få vara Värnamo kommunfullmäktiges ordförande samtidigt som det är en stor utmaning. Utmaningen består i dels att värna den lokala demokratin och dels att stärka kommunfullmäktiges roll i den kommunala organisationen. Det sistnämnda inte minst därför att de 51 ledamöterna med ersättare är det enda av kommuninvånarna direktvalda forum vi har. Det är också en stor ära att få vara en bra kommuns representant i olika officiella sammanhang. Jag ser fram mot uppgiften!