• Unga får jobb i Bredaryd

    Riksdagsledamot Andreas Carlson (KD) från Mullsjö besökte under måndagen Bredaryd. Under sitt besök i smålandsmetropolen hann han med att besöka både Zinkteknik AB och Rotarys veckomöte på Bredaryds wärdshus.

    Riksdagsledamot Andreas Carlson (KD) från Mullsjö besökte under måndagen Bredaryd. På förmiddagen träffade han tillsammans med bredarydspolitikern Camilla Rinaldo Miller (KD), Jens Svensson som är vd på Zinkteknik AB. Zinkteknik bildades 1985 och har nyligen gjort en generationsväxling.

    – Det var positivt att höra om hur växlingen fungerat på Zinkteknik. Något jag tog med mig var att slopandet av arvsskatten bidrog till en lyckad generationsväxling, det är viktigt att ha med sig när röster höjs för att skatten ska återinföras, säger Andreas Carlson.

    – Vi hade också ett bra samtal om yrkesutbildningar och lärlingssystem där Jens hade en del input från kontakter med företag som de samarbetar med i andra länder, inte minst Tyskland. Vi kristdemokrater har föreslagit att yrkesprogrammen på gymnasienivå ska göras om till tvååriga program med ett frivilligt tredjeår, och att de ska stärkas med mer praktik. Den praktiska kompetensen måste uppvärderas, menar Andreas Carlson.

    Därefter gästade Andreas Carlson Rotarys veckomöte på Bredaryds wärdshus, där han också fick träffa ägarna, Viktor Bergman och Helena Hugo. Samtalet kretsade kring värdshusets utveckling de senaste åren och närodlade produkter som används i matlagningen.

    – Bredaryds wärdshus imponerade på mig. Tack vare sänkningen av restaurangmomsen och arbetsgivar-avgifterna för unga fick jag reda på att de kunnat anställa 2,5 fler och i dag har 12 anställda. En höjning av restaurangmomsen och ungdomsarbetsgivaravgiften, som Socialdemokraterna driver, skulle få negativa konsekvenser för deras utveckling. Det tar jag med mig från besöket, avslutar Andreas Carlson.