• Höghastighetsjärnvägen dras via Värnamo!

    I dag meddelade Sverigeförhandlingen att förhandlingar kommer att inledas med kommuner och regioner om Sveriges första höghastighetsjärnväg och att den ska gå via Värnamo. Kristdemokraterna Camilla Rinaldo Miller och Christer Fjordevik är samstämmiga i sina kommentarer – beskedet i dag är positivt för hela kommunen!

    – Beskedet idag är väldigt positivt för hela kommunen, säger Kristdemokraternas kommunstyrelseledamot Camilla Rinaldo Miller. Det är ett kvitto på att vi gjort rätt i att våga göra framtidssatsningar som Gummifabriken och Sydsvenska krysset. Vidare ger det kommunen förutsättningar att fortsätta sin positiva befolkningsutveckling.

    – Nu är det bara att fortsätta utveckla och satsa för att förverkliga visionen: Värnamo – den mänskliga tillväxtkommunen – 40 000 invånare 2035, avslutar Camilla.

    Kommunfullmäktiges ordförande Christer Fjordevik inleder sin kommentar med att ge en kort historik.

    – Ett långvarigt och träget arbete har gett frukt. Jag minns hur vi började med att bilda lobbygruppen Europakorridoren i början på 90-talet tillsammans med några kommuner utefter E4:an. Gunnar Sibbmark (M) från Värnamo, blev Europakorridorens VD och representant för Värnamo.

    – Sedan dess har vi haft med höghastighetståget i kommunens vision hela tiden, fortsätter han. Härligt att det nu börjar ta form på riktigt, även om det är förhandlingar som återstår. Höghastighetståget och en station i Värnamo blir en stark tillväxtfaktor för vår kommun.

    – Nu gäller det att jobba vidare och forma vårt framtida samhälle och skapa förutsättningarna för den mänskliga tillväxt vi har i vår vision, avslutar Christer Fjordevik. Ett samhälle för våra barn och barnbarn! Det är de som i första hand kommer att ha nytta och glädje av höghastighetståget och stationen i Värnamo.