• Kampanj om tingsrätten

    Gunnar Crona, Lena Freij, Håkan Johansson och Arnold Carlzon var ute på sta'n och kampanjade i dag. (Foto: Margareta Lindahl)

    I dag höll många med Kristdemokraterna om att det behövs en ny tingsrätt och fler poliser i Värnamo. När partiavdelningen planerade dagens kampanj utifrån Kristdemokraternas alternativbudget var det väl ingen som anade att verkligheten skulle hinna ifatt de politiska förslagen så snabbt och brutalt.

    Ny tingsrätt till Värnamo var ett huvudnummer i de förslag om utbyggd rättskedja från vårmotionen som Kristdemokraterna presenterade den 25 april. Självklart var det något som Kristdemokraterna Värnamo ville presentera när de var ute på sta’n i dag. Förutom att tala budgetalternativ delade medlemmarna ut kampanjtidningen Du ska kunna lita på Sverige.

    Efter gårdagens tragiska händelser med skjutning och stora polisinsatser i Värnamo var många värnamobor bekymrade över utvecklingen. Flera kände sig otrygga och höll med oss om att det är dags att Värnamo får tillbaka sin tingsrätt och fler poliser som Kristdemokraterna föreslår.