• #2 Norra regionlistan: Maria Lundqvist

  Jag heter Maria Lundqvist, är sambo och har två barn som går i skola. Jag arbetar som Account manager.
  Har tidigare varit egen företagare VD, Säljare, Säljchef, och Vice Grossist Chef. Till vardags så gillar jag att vara ute i skogen och plocka bär och svamp. Har ett stort mat intresse och gillar att utmana mig själv och min familj med nya spännande smaker. Gillar att vara ute på havet, åka till stugan och umgås med min familj och vänner.
  Valde att gå med i KD efter att jag såg alla brister som finns inom vården idag. Då min pappa flyttade in på ett äldreboende så trodde jag att vi hade en fantastisk äldrevård i Skellefteå. Men så var det inte. Efter att ha upplevt äldreomsorgen på nära håll som anhörig, så insåg jag att det enda som kan hjälpa våra brukare är att engagera mig politiskt. Jag valde KD för att de står mig närmast i mina värderingar när det gäller en trygg och patientsäker vård med kortare vårdköer.
  Personalen inom vården, kämpar varje dag. För att kunna ge god vård behövs personal med kompetens och erfarenhet. Regionen behöver bli en attraktiv arbetsgivare: Hyrbemanningen måste minska till förmån för att stärka villkoren för regionens egen personal. Medarbetare ska ha lön efter ansvar och kompetens. Lång erfarenhet ska löna sig. Viktigt att vi tar tillvara på personalens kunskaper och erfarenheter, samt ger dem en möjlighet att utvecklas, allt för att på bästa sätt kunna utveckla vården och därmed öka tillgängligheten.
  En fråga som jag tycker är av största vikt här i Norrland är drivmedelspriserna, alla som behöver ta bilen till jobbet ska ha möjlighet till det. Eftersom alla inte har möjlighet att åka kommunalt eller har råd att investera i en elbil.
  Ökad kraft i brottsförebyggande arbetet, då vi har rekordmånga skjutningar i år. Vi ska kunna känna oss trygga då vi och våra barn är ute i samhället.
  Det vill jag verka för.
   
  Maria Lundqvist
  #2 KD Regionlista Västerbotten Norra.
  Skellefteå