• #2 Västra regionlistan: Max Fredriksson

    Max Fredriksson och bor i Vilhelmina. Gift med 2 utflugna barn. Jag är född och uppvuxen i Grytsjö, Vilhelminafjällen. De första 10 åren av min yrkeskarriär blandade jag flertalet olika  yrken, allt från lärarvikarie, elevhemsföreståndare till heltidsmusiker. I början av 90-talet började jag jobba inom kommunal omsorg, utbildade mig till undersköterska och sedan vidare till läkare och har sedan jobbat med det  i över 20 års tid. Jag har hunnit jobba inom 3 landsting (innan det blev regioner) och både i offentlig och i privat verksamhet.

    En av mina största hobbies är musiken och jag spelar i flera olika orkestrar och sammanhang men i mån av tid och som avkoppling är det olika hantverk, sticka, virka men även träarbeten. Som barn var jag det första kille som fick specialtilstånd av skolstyrelsen att gå från ”pojkslöjden” till ”flickslöjden” .

    Mitt politiska engagemang har funnits under större delen av tiden även om jag inte alltid varit aktiv. Tidigare inom socialdemokraterna men insåg att jag inte alls kunde acceptera deras interna arbetssätt och sedermera hitta jag hem hos kristdemokraterna. Jag är aktiv inom det kyrkopolitiska liksom på kommunal och regional nivå. Inom regionen ser jag det som det ytterst viktiga är att återställa personalens arbetsmiljö så att vi kan behålla den personal vi behöver. Jag har under många år särskilt sett hur kvinnors sjukdomar eller tillstånd varit dåligt undersökta och forskade kring och där behövs det fler insatser. Du ska kunna lita på sjukvården.

    Max Fredriksson, #2 KD Regionlista Västerbotten Västra

    Vilhelmina