Huddinge renoverar rulltrappa i Flemingsberg

På kommunstyrelsen den 7 februari beslutades det att renovera och bygga till rulltrapporna i rulltrappehuset i Flemingsberg.
– Rulltrappan upp till Campusområdet är för många det första intrycket man får av Flemingsberg. Att den har fungerat så dåligt är en skandal, därför är det ett jätteviktigt beslut att byta ut rulltrappan, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd.

Årets tillväxtkommun

Årets tillväxtkommun

Vi är otroligt glada över att ha vunnit pris som årets tillväxtkommun. Vårt kommunalråd Karl Henriksson kommenterar.

Huddinge namnger gata efter Ingvar Kamprad

Ingvar Kamprad var en fantastisk entreprenör som betytt väldigt mycket för Huddinge. Redan 2016 skrev Kristdemokraterna i Huddinge om att namnge en gata i Kungens kurva efter honom. Nu blir det verklighet.

Vår insändare i Mitt i Huddinge 2 mars 2016 

Kungens kurva står inför en spännande utveckling. Ett nytt Ikea-varuhus ska byggas, liksom ett stort nytt shoppingcenter och ett spännande spahotell. Området kommer, om kommunen, Kristdemokraterna och Sverigeförhandlarna får som de vill, trafikförsörjas med en nybyggd spårväg. Ambitionen är att omvandla det femtio år gamla externhandelsområdet till en modern, attraktiv stadskärna.

Jag tycker att det inför denna framtid är dags att se över de gamla gatunamnen.

Ersätt de intetsägande geometrinamnen som Diagonalvägen och Tangentvägen med namn som berättar om platsens historia.

En Gustav V-aveny, ett 28 september-torg, en Ingvar Kamprad-boulevard, en Nils Eliasson-allé och en Gösta Zetterqvists park, för att hedra de händelser och människor som satte Kungens kurva på kartan.

Framtiden byggs bäst på en grund av tradition och historia.

Karl Henriksson (KD), kommunalråd

Huddinge passerar 110 000-invånarstrecket

Huddinge fortsätter att växa och kommunen passerar nu 110 00-invånarstrecket. Kommunen fortsätter också att vara Stockholms läns näst största kommun efter Stockholm Stad.

– Det var inte länge sedan Huddinges befolkning passerade 100 000 invånare och nu är vi 110 000. Det är roligt men det ställer också krav. Därför kommer vi kristdemokrater fortsätta jobba för att uppfylla välfärdslöftet med fler kommunala och fristående skolor, förskolor och äldreboenden av hög kvalitet och full valfrihet för medborgarna. Vi kommer också fortsätta arbeta för fler bostäder och ännu bättre trafikförbindelser som Tvärförbindelse Södertörn och Spårväg Syd, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd.