Modulhus för nyanlända byggs i Sörskogen

karlhenriksson_a4_5852 - Kopia

Snart kan Huddinge erbjuda sina första genomgångsbostäder till personer som har fått uppehållstillstånd. Det handlar totalt om 24 bostäder och kommer att arrenderas av Eiffeltornet AB.
– Det är viktigt att vi hittar så bra boendelösningar som möjligt, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd.

Läs mer

Spårväg Syd fortsatt aktuell i Sverigeförhandlingen

tvarbana2

Kristdemokraternas vallöfte om spårtrafik på tvären mellan Flemingsberg, Kungens kurva och Älvsjö är fortfarande med på banan. Nu pågår förhandlingar tillsammans med staten, landstinget och Stockholm stad om hur mycket medfinansiering de olika aktörerna ska bidra med.
– Vårt främsta mål är att förbättra tvärförbindelserna och få till de nya bostäder som Huddinge behöver, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd.

Läs mer

Friskus planerar att fyrdubbla sina förskoleplatser

förskola2

Hälsoförskolan Friskus har kommit ett steg närmre att bygga sin första förskola i Huddinge. Tillsammans med kommunen ska de nu diskutera förutsättningarna att utöka antalet förskoleplatser från dagens 30 till möjliga 120 platser.
– Det känns bra att Friskus är villiga att samarbeta och erbjuder fler förskoleplatser i vår växande kommun, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i förskolenämnden.

Läs mer