• Ung och stridbar riksdagsman besöker Värnamo

    Efter diverse uppmärksammade turer i valefterdyningarna 1998 befann sig plötsligt västgötasonen, 32-åringen och KDU:s senaste före detta ordförande, Magnus Jacobsson, sittande i Riksdagens västmanlandsbänk. På fredag besöker han Finnvedens gymnasium och Kristdemokraternas årsmöte i Värnamo.

    Fredagen den 25 februari klockan 19.00 samlas Kristdemokraterna Värnamo till årsmöte i restaurang Åkanten, Värnamo. För den musikaliska underhållningen svarar Jonas Gallneby, Oscar Mårtensson och Simon Eriksson, en brutalt tajt popgrupp med rötterna i bygden och hjärtat i KDU. De tre killarna började spela tillsammans på Gärdeskolans estetprogram i Gislaved. Kvällen till ära spelar de opluggat och om möjligt ännu svängigare än vanligt…

    Årsmötet innehåller förutom detta sedvanliga årsmötesförhandlingar, servering och tal av en av Riksdagens yngre ledamöter – kristdemokraten Magnus Jacobsson. Engagerat och stridbart har han under sin tid som ordförande i ungdomsförbundet och numera riksdagsman drivit frågor som:

    • Nej till svenskt medlemskap i EU.
    • Ja till svenskt deltagande i EMU.
    • Männen måste börja ta sitt ansvar för jämställdheten.
    • Det politiskt obundna nätverket för män, MAN, som han startade upp under sin tid som ordförande i KDU.
    • Kristdemokraterna måste ta bättre vara på sin tradition som arbetarparti.
    • Ungdomars vilja att engagera sig i samhället, och bristande delaktighet i detta, måste tas på mycket större allvar.

    Jag är väl inte helt som andra riksdagsmän, småler Magnus Jacobsson där han sitter i Riksdagens plenisal, med guldringen glimmande i örat. Läs hur han presenterar sig själv i Kristdemokraternas interna bbs (elektroniska anslagstavla) nedan. Men läs med glimten i ögat!


    Fredagen den 2000-02-25…

    …Klockan 10.05 anländer Magnus Jacobsson till Värnamo. Därefter finns han på Finnvedens Gymnasium.
    …Klockan 19.00 medverkar Magnus Jacobsson vid Kristdemokraternas årsmöte på restaurang Åkanten, Värnamo.

    Välkommen!


    Hej, mitt namn är Magnus Jacobsson

    Jag sitter i riksdagen för Kristdemokraterna och jobbar där med arbetsmarknads- och transportpolitiska frågor.

    Till detta kommer att jag är ensamstående trebarnsfar. Vilket gör att jag inte har några fritidsproblem. Förutom politik så gillar jag att studera. Hittills har jag läst: Historia, Ekonomisk historia, Internationella relationer och Arabkunskap på Göteborgs universitet. För tillfället försöker jag att rensa bort några resttentor så att jag slipper frågor huruvida mina poäng är godkända eller inte den dan då jag blir kristdemokraternas första statsminister. 🙂

    När det gäller politiska intresseområden så gillar jag internationell-, arbetsmarknads- och socialpolitik. Rättvisa och solidaritet är viktiga begrepp för mig. Samtidigt som valfrihet inom barnomsorg, skola mm är mina ständiga käpphästar i den offentliga debatten.

    Jag tror på individens utveckling inom kollektivet. Vilket gör att jag bekämpar kollektivismen och individualismen. Med denna beskrivning så förstår alla att jag förespråkar personalismen.

    Jag uppskattar ofullkomlighets tanken då den förklarar varför alla andra gör misstag, även om denna tanke givetvis inte gäller mig. 🙂 Ytterligare så anser jag att Sverige skall uppgradera stödet för de grundläggande mänskliga rättigheterna: rätten till liv, religionsfrihet, yttrandefrihet och samvetsfrihet. För mig är det självklart att alla har ett lika och okränkbart människovärde oavsett ålder, kön eller hudfärg.