• Kampanjgeneralen i Värnamo

    Göran Hägglund, Kristdemokraternas 2:e vice ordförande

    Göran Hägglund, Kristdemokraternas 2:e vice ordförande

    Valkampanjen inför folkomröstningen om euron nu på söndag den 14 september går in på sitt upplopp. I Värnamo har Ja-partierna (Kristdemokraterna, Moderaterna, Folkpartiet liberalerna och Socialdemokraterna) valt att driva kampanjarbetet tillsammans. Sedan den 18 augusti står valstugan uppställd på Flanaden och bemannas varje eftermiddag av någon från varje parti. Nästan varje dag kommer det även en grupp från Ja till euron-kampanjen, som administreras av Stiftelsen Sverige i Europa – den gemensamma kampanjorganisationen för ett Ja i folkomröstningen.

    Den lokala kampanjen har varit intensiv. Bland annat utmanade Ja-sidans Torbjörn Egerhag (c), Sveriges meste och bäste tillväxtpolitiker, Nej-sidans Carl-Henrik Leijonhjelm (mp) på en debatt i lördags (den 6 september). Ytterligare ett antal debatter har hållits på såväl skolor som i andra lokaler.

    Dagens besök av Kristdemokraternas kampanjgeneral, 2:e vice ordförande Göran Hägglund var Kristdemokraternas speciella bidrag till den gemensamma kampanjen. Göran besökte Ja-stugan på Flanaden för att presentera Kristdemokraternas vision om ett enat och starkt Europa, där den gemensamma valutan euro är en bärande del.

    Göran Hägglund är placeringsrådgivare och bosatt i Bankeryd. Han har varit ledamot i Kristdemokraternas partistyrelse under många år och vid årets riksting valdes han till partiets 2:e vice ordförande. Som kampanjgeneral är han ansvarig för Kristdemokraternas kampanjarbete för ett tydligt Ja i folkomröstningen om euron den 14 september.

    I Riksdagen har han suttit sedan 1991. Där var han gruppledare för Kristdemokraterna fram tills förra valet. I Göran Hägglunds arbetsschema ingår att vara Ordförande i bostadsutskottet, Ledamot i valberedningen, Suppleant i riksbanksfullmäktige och ledamot i förtroenderådet.

    I sitt tal framhöll Göran Hägglund att Sveriges välstånd och välfärd är byggd på rika naturresurser, uppfinningsrikedom och idogt arbete. Men också på öppenhet,
    samarbete och handel.
    Han betonade att eurovägen är den naturliga fortsättningen på den väg som hittills har lett till utveckling och välfärd för Sverige.