• Bostadsministern fick se nyaste passivhusen

    När Länsstyrelsen i Jönköping bjöd in civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD) ville de självklart visa honom det bästa länet har att erbjuda inom nybyggnation. Därför är det väl bara naturligt att det var Värnamo kommun och dess bostadsbolag Finnvedsbostäder som resan gick till.

    Besöket inleddes med att platschefen Hans-Eric Eriksson berättade om det speciella med husen som Finnvedsbostäder håller på att bygga i kvarteret Salvian.

    – Husen är så kallade passivhus, vilket betyder att husen är extra väl isolerade, berättade Hans-Eric. Väggarna är 45 cm tjocka och ventilationen är den mest effektiva som finns att köpa.

    Finnvedsbostäders VD Mikael Nordholm passade på tillfället att guida bostadsministern genom en av de nybyggda läggenheterna. Där blev det också tid för samtal och frågor.

    – Det är som ljuv musik för en bostadsminister att få höra om nybyggnationer av bostäder, sade Stefan Attefall. Sverige behöver fler bostäder och det är viktigt att det är möjligt att bygga på olika sätt och att det finns flera olika upplåtelseformer.

    Värnamobesöket avslutades med en resa till Forsheda för att besöka Finnvedsbostäders boende med kooperativa hyresrätter och information om den boendeformen.