• Intensiv jubileumsdag i Värnamo

    I dag firade vi 50 år i värnamopolitikens centrum. Det gjorde vi med EU-kampanj på sta’n. Efter det var det dags för kandidatutbildning och jubileumsfest!

    På förmiddagen satte Kristdemokraterna upp sitt partytält i Värnamo centrum. En hel del människor stannade till för att prata om EU och valet till Europaparlamentet den 25 maj.

    På eftermiddagen startade del två av vår lokala kandidatutbildning. Det var nästan fullsatt i partilokalen och det är ju inte så konstigt med lärare som Roland Utbult och Alf Svensson.

    Det var en mycket engagerad och entusiasmerande Alf Svensson som inledde utbildningen med att ge goda råd om hur vi ska nå ut med vårt budskap. Vem skulle vara bättre lärare i politisk kommunikation än Alf?!

    – Ett politiskt budskap ska vara tydligt och måste nötas in, underströk han vis av många års erfarenhet.

    – Känsla, ögonkontakt och inte så lite envetenhet behövs för att vinna valet, fortsatte Alf Svensson. Vi har en vara att leverera! Det bästa partiprogrammet!

    Sångaren, musikern och riksdagsledamoten Roland Utbult nämnde musiken som ett mycket bra sätt att nu ut som vi borde använda mer.

    – Det räcker att sätta på lite musik i högtalaranläggningen innan mötet börjar för att samla folk, var hans tips. Kör lite Creedence eller annan go’ 70-talsmusik så samlas människorna.

    – Viktigast är närvaron, avslutade Roland Utbult. Var tillgänglig, se människan du möter och håll inte på med annat under tiden.

    Efter utbildningen blev det en kort paus innan jubileumsfesten på hotell Tre Liljor.

    Mer information

    [Länk till del 1 av vår lokala kandidatutbildning]