• Bredaryd kan få två riksdagsledamöter

  Höstkonventet valde Camilla Rinaldo Miller, Bredaryd, till att stå på 4:e plats på Riksdagsvalsedeln för Jönköpings län. (Foto: Håkan Johansson)

  Bredaryd kan få två riksdagsledamöter om Kristdemokraterna får tillräckligt många röster i Jönköpings län nästa år. Camilla Rinaldo Miller står på fjärde plats på partiets lista och kan därför mycket väl bli statsrådsersättare. På samma valsedel återfinns även Olof Klemets, en nittonårig KDU:are från Lanna. Valsedeln för Regionvalet i GGVV toppas av Arnold Carlzon, Svensbygd.


  I dag har Kristdemokraterna i Jönköpings län hållit Höstkonvent med extra partidistriktsårsmöte i Vaggeryds Folkets hus. Under detta möte fattade ombuden många beslut inför valen 2022.

  Bredaryd kan få två riksdagsledamöter

  Först och främst var det extra roligt för oss från Värnamo att vara med och spika listorna över namn till valsedlarna. Årsmötet följde nämligen nomineringskommitténs förslag. Därmed valde man vår egen kommunfullmäktigeordförande Camilla Rinaldo Miller till att stå på fjärde plats på partiets riksdagsvalsedel för Jönköpings län. Eftersom Ebba Busch, Acko Ankarberg Johansson och Andreas Carlson, som står före Camilla, sannolikt kommer att bli ministrar om Kristdemokraterna hamnar i regeringsställning är sannolikheten hög för att hon kommer att få tjänstgöra som statsrådsersättare.

  Ytterligare en kandidat från vår partiavdelning – och från Bredarydstrakten – är Ololf Klemets från Lanna. Han är en nittonårig KDU:are som på kort tid har gjort sig känd i såväl ungdomsförbundet som i partiavdelningen. Därför önskar vi Camilla och Olof lycka till i valet och vi vet vilka vi kommer att kryssa i valet nästa år så att Bredaryd kan få två riksdagsledamöter.

  Förutom Riksdagsvalsedel antog höstkonventet valsedlar för Regionvalet. Även för regionvalsedeln för valkrets Gislaved Gnosjö Vaggeryd Värnamo följde årsmötet nomineringskommitténs förslag. Alltså valde Kristdemokraterna Arnold Carlzon, Svensbygd, till att stå på andra plats och Håkan Johansson, Värnamo, på fjärde plats. För närvarande är Arnold partiets förstanamn i nämnd för trafik, infrastruktur och miljö (TIM). Håkan är ersättare i Regionfullmäktige, men bör kunna bli ordinarie om det förra valresultatet håller sig.

  Valprogram med hjärta för Jönköpings län

  Ett parti som går till val utan ett valprogram kommer inte långt. Höstkonventet antog därför ett alldeles nytt sådant, med mycket hjärta för Jönköpings län. Håkan Johansson från Värnamo har varit med och arbetat fram programmet. Vidare behövs det ekonomiska resurser i en valrörelse, så årsmötet antog en valbudget. Ombuden från hela partidistriktet antog också en kommunikationsplan, bland mycket annat.