• Vårdnadsbidraget kan bli verklighet i Värnamo!

    Allianspartierna i Värnamo, Maria Leifland (c), Christer Fjordevik (kd), Gottlieb Granberg (m) och Håkan Andersson (fp) kommenterar att Alliansen nu är överens om en gemensam familjepolitik.

    Alliansens gemensamma familjepolitik innebär att ett vårdnadsbidrag kan förverkligas i Värnamo kommun. Vi allianspartier ser det mycket angeläget att föräldrarna får denna valfrihet så snart maktskiftet genomförts på riksplanet.

    Vårdnadsbidraget är en möjlighet för föräldrar som vill gå ner i arbetstid eller stanna hemma några månader extra under småbarnsåren. Det är ett komplement till övrig familjepolitik. Det är inte antingen eller, utan oftast ett både och.

    Alliansens gemensamma familjepolitik syftar till att stärka föräldrarnas makt över sin livssituation genom en förskola och barnomsorg som möter familjernas behov. Kommunens skyldighet att erbjuda barnomsorg står fortfarande kvar men den nationella politiska styrningen ska minskas till förmån för familjens eget fria val.

    Så säger företrädare för Allianspartierna i Värnamo, Maria Leifland (c), Christer Fjordevik (kd), Gottlieb Granberg (m) och Håkan Andersson (fp) som en kommentar till att Alliansen nu är överens om en gemensam familjepolitik.


     

    Besök gärna valstugan på webben:
    Ett Värnamo där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter. JA! Besök vår valstuga på webben.

    Allians för Sverige. maktskifte06.se

    JA! både trygghet och valfrihet. Kristdemokraterna