• Kristdemokraternas nyaste riksdagsledamot besökte höstfesten

    Fredagen den 20 november besökte Kristdemokraternas nyaste riksdagsledamot, Michael Anefur från Kristianstad, Kristdemokraternas höstfest i Värnamo. Politik
    måste bygga på värderingar just därför är jag kristdemokrat,
    sade han bland annat.

    På Luddö källa i Värnamo samlades Kristdemokraterna till sin årliga höstfest. Förväntan var stor inför försäljning, lotterier och musikunderhållning. Mest nyfikna var man nog på kvällens gäst – Kristdemokraternas nyaste riksdagsledamot, Michael Anefur från Kristianstad.

    Sedan Alf Svensson tog plats i Europaparlamentet efterträddes han i Riksdagen av Michael Anefur från Kristianstad. Han passade på att berätta om sitt liv och vad som har lett fram till att han blev kristdemokrat

    – Politik är att våga ta ställning för det man upplever rätt och riktigt, att våga stå för en uppfattning även om inte alla håller med. Politik måste bygga på värderingar just därför är jag kristdemokrat, inledde han.

    – Jag är 52 år och kommer från Kristianstad. Min politiska erfarenhet kommer från nästan 20 år i kommunalpolitiken. Har under livet haft förmånen att få pröva på flera olika yrken. Började med att sortera tomflaskor på ett bryggeri under tonåren, sedan följde långvårdsarbete, präst i svenska kyrkan, lärare på Önnestads folkhögskola, kommunalråd och nu senast VD för Renhållningen i Kristianstad.