• Kristdemokraterna prioriterar psykiatrin

    Arnold Carlzon, Bor, Lisbeth Rydefjärd, Bottnaryd, Torbjörn Eriksson, Värnamo, Mia Frisk, Tenhult och Marianne Andersson, Skillingaryd. (Foto: Håkan Johansson)

    Arnold Carlzon, Bor, Lisbeth Rydefjärd, Bottnaryd, Torbjörn Eriksson, Värnamo, Mia Frisk, Tenhult och Marianne Andersson, Skillingaryd. (Foto: Håkan Johansson)

    Kristdemokraternas landstingsgrupp besökte Värnamo idag på förmiddagen och hade gruppmöte. Kristdemokraternas landstingsråds-kandidat Mia Frisk, Tenhult, introducerade då utvecklingsplanen för psykiatrin som nyligen presenterades.

    Det är oacceptabelt att vi inte har vård på lika villkor i hela länet när det gäller psykiatri. Nu gäller det att omsätta ord till handling och Kristdemokraterna kommer att arbeta för resursförstärkningar till psykiatrin. Det säger Mia Frisk, landstingsrådskandidat (KD) från Tenhult, som idag besökte Värnamo.

    Många drabbas någon gång i livet av psykisk ohälsa. Psykisk ohälsa har utvecklats till ett stort folkhälsoproblem och användningen av psykofarmaka har ökat. Det är viktigt att vård och stöd sätts in i ett tidigt skede. Därför måste psykiatrin prioriteras kommande mandatperiod, säger Mia Frisk (KD).

    – Utvecklingsplanen för vuxenpsykiatrin i Landstinget i Jönköpings län som nyligen presenteras är ett mycket bra underlag för hur vi kan utveckla och förbättra psykiatrin i länet. Kristdemokraternas ambition är att den ska genomföras.

    – Vi vill även lyfta upp de ideella organisationernas roll i det psykosociala arbetet som är mycket betydelsefullt. Vi måste ha en helhetssyn på människan och hennes behov.

    – Även Barn- och Ungdomspsykiatrin (BUP) behöver utvecklas. Kristdemokraterna vill förbättra och utveckla samarbetet mellan elevhälsovården och BUP, samt prioritera tidiga insatser för barn med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning så att de kan få rätt stöd och hjälp för att klara skolgång och få ett gott liv, avslutar Mia Frisk, landstingsrådskandidat (KD).