• Bredaryd har framtiden för sig!

    Kvinnor som kan, ett roligt och givande frukostsamtal om företagarvillkor, mat, folkrörelse, arbete, bio och tatueringar. (Foto: Privat)

    Kvinnor som kan, ett roligt och givande frukostsamtal om företagarvillkor, mat, folkrörelse, arbete, bio och tatueringar. (Foto: Privat)

    Bredaryd har framtiden för sig, utropade riksdagsledamot Irene Oskarsson (KD) efter sitt besök där på internationella kvinnodagen. Hon deltog i ett frukostsamtal med temat ”Kvinnor som kan”, som kom att landa i så skilda teman som företagarvillkor, mat, folkrörelse, arbete, bio och tatueringar.

    På internationella kvinnodagen, fredagen den 8 mars, hade Camilla Rinaldo Miller (KD) bjudit in några av sina företagarkollegor till ett frukostmöte med riksdagsledamot Irene Oskarsson (KD), Aneby. Mötet hade temat ”Kvinnor som kan” och ägde rum på Bredaryds Wärdshus.

    – Det här var en härlig fredagsmorgon där jag hade förmånen att få möta fem mycket aktiva bredarydskvinnor, sammanfattar Irene Oskarsson sitt besök. Kvinnor som kan och vill och som driver företag och är mycket aktiva i föreningslivet.

    Helena Hugo berättade om sin resa som krögare på värdshuset. Hennes målmedvetna satsning på kvalitet och närproducerat i en miljö som är stimulerande har gett resultat i nyanställningar. Hon underströk vikten av att det offentliga utformar sina upphandlingar så att det lokala näringslivet kan vara med som leverantörer. Inte minst gäller detta livsmedel.

    Flera företagare beskrev också behovet av att mjuka upp LAS, för att i kärvare tider kunna behålla nyckelkompetenser i företagen. Som familjeföretagare är det nog det svåraste man kan göra att säga upp medarbetare.

    – Jag blev imponerad av det arbete de gör i Bredaryds bygdegård och satsningarna de vill göra på att fortsätta utveckla biografen där, avslutar Irene. Hoppas kommunen backar upp deras engagemang.

    – Nu åker jag hem med känslan i kroppen att för dessa kvinnor är inget omöjligt och med deras engagemang så känns det som att Bredaryd har framtiden för sig!