• Nu tror jag att det är Ebbas tid

    Camilla Rinaldo Miller, Värnamo, Ebba Busch Thor, Uppsala och Conny Brännberg, Skövde efter Ebbas tal på Hoppets torg i Jönköping. (Foto: Privat)

    Kristdemokraternas gruppledare i Värnamo Kommunfullmäktige, Camilla Rinaldo Miller, har varit på partiets Kommun- och landstingspolitiska dagar i Jönköping under helgen. Som ordförande även i Jönköpings partidistrikt är hon naturligtvis stolt och taggad. Här delar hon med sig av sina personliga reflektioner:

    Nu tror jag att det är Ebbas tid

    Här sitter jag uppfylld av positiva intryck efter årets kommun- och landstingsdagar, som dessutom var förlagda hit till jönköpingsdistriktet.

    Ebba Busch Thor inledde fredagen med att hålla sitt, enligt mig,  bästa tal så här långt som partiledare. Tydligt och övertygande talade hon om att vårt parti är byggt på kristna värderingar. Det är något som behövs för att bygga det goda samhället, där varje människa är unik och okränkbar i sitt värde.

    Därefter kom Jakob Forssmed. Jag vet ingen som kan förklara ekonomisk politik på ett så pedagogiskt vis som han gör.

    Lägg därtill ett tal av Alf Svensson som fortfarande har glöden – som berör och inspirerar och har glimten i ögat. Han belyste hur upp- och nedgångar har följt varandra men att vi inte får glömma att Kristdemokraterna behövs i svensk politik.

    Nu tror jag att det är Ebbas tid att få lön för det jobb hon gjort utan att ha den plattform att stå på som en plats i riksdagen innebär. Efter valet i höst tror jag på att vi kommer finnas kvar i riksdagen och att Ebba ska få den plats där som hon förtjänar, tillsammans med ännu fler kristdemokrater.

    Man kan tycka att vi är små och obetydliga och inte kan göra skillnad. Då har man aldrig försökt sova i ett rum med en mygga!

    Vi ska kämpa och vara en röst för den som aldrig tycker sig bli hörd. Jag är tacksam för att få tillhöra ett parti som jobbar så!

    Som ordförande för Jönköpings partidistrikt har jag lovat kanslipersonalen att göra som min företrädare Maria Larsson och bjuda på tårta för varje procentenhet vi ökar fram till valet! så nu väntar jag med spänning på nästa opinionsmätning.