• Mia och Arnold studerar trygg och säker hemgång

    Arnold Carlzon och Mia Frisk. (Foto: Privat)

    Kristdemokraterna Arnold Carlzon, ordförande i Omsorgsnämnden, och Mia Frisk, ordförande i regionens Nämnd för folkhälsa och sjukvård har studerat arbetet med Trygg och säker hemgång i Värnamo i dag.

    – Det har varit en lärorik och givande dag tillsammans med vårdlotsar och hemtagningsteam, säger Mia Frisk.

    – Det har varit intressant att få följa vård- och omsorgsprocessen på den kommunala sidan, i vår gemensamma process för att Esther ska få bästa vård och omsorg när hon skrivs ut från sjukhuset, berättar Mia Frisk.

    – Vi har fått följa med vårdlotsarna som dagligen besöker sjukhuset för att på bästa sätt kunna planera för Esthers hemgång. Mycket smart satsning som ger naturlig kontakt med sjukhuset och Esther och de behov hon har, flikar Arnold Carlzon in.

    Varje dag är det ett planeringsmöte och genomgång med hemtagningsteam, vårdlotsar, sjuksköterska och larmgrupp där man går igenom vilka som är på väg hem, insatser med mera.

    – Vi fick vara med och ta emot en Esther som kom hem från sjukhuset, berättar Arnold vidare. Hjälpmedel togs med och installerades. Sedan följde samtal om vad som nu sker och så vidare.

    För att allt detta ska fungera smidigt och bra för Esther måste alla parter göra sin del och ha en bra dialog.

    – Tre ord sammanfattar jag denna dag med: engagemang, logistik och tillit, avslutar Mia Frisk.