• Lägg inte ned Värnamo tingsrätt!

    Uttalande från Kristdemokraterna i Värnamo kommunfullmäktige i samband med gruppmöte måndagen den 1 mars 2004:

    Lägg inte ned Värnamo tingsrätt!

    Vi vill kraftigt protestera mot den socialdemokratiska regeringen som med stöd av miljöpartiet och vänsterpartiet är i färd med att lägga ned tingsrätt efter tingsrätt i landet.

    Kring en tingsrätt finns en infrastruktur uppbyggd bestående främst av advokatbyråer. Den juridiska kompetens som finns hos dessa byråer tjänar inte bara tingsrätten utan också
    näringsliv och allmänhet. Fullföljs planerna på att lägga ned Värnamo tingsrätt är risken uppenbar att vi också på sikt förlorar denna juridiska kompetens på nära håll. Det skulle vara förödande, som vi ser det, inte minst för vårt näringslivs möjligheter till utveckling.

    Tillgänglighet och lokal förankring är viktiga aspekter för rättssamhället. För både enskilda och företag är det viktigt att det finns tingsrätter inom rimligt avstånd. De mindre tingsrätterna håller hög kvalitet och vi kristdemokrater vädjar därför till den socialdemokratiska regeringen och stödpartierna att tänka om och se tingsrättens roll i ett vidare samhällsperspektiv.

    Kristdemokraterna i Värnamo kommunfullmäktige
    gm Christer Fjordevik


    Publicerad:
    2004-03-03: Finnveden nu
    2004-03-04: Värnamo Nyheter