• En kristdemokratisk samhällsvision

    Vilket samhälle vill du leva i? Och vilket samhälle vill du överlämna till dina barn och barnbarn? Som väljare är du med och formar framtiden. Visst, politik är inte allt, men
    politik är ett viktigt styrmedel.

    Vi kristdemokrater arbetar för ett samhälle där föräldrar får mer tid för barnen. I den lilla, nära gemenskapen utvecklas barnet bäst och här sker normöverföringen enklast.

    Vi arbetar för ett samhälle där alla gamla och sjuka bemöts med respekt och värdighet. Så ska alla människor bemötas, men det är särskilt viktigt för den som är utlämnad till andra människor.

    Vi vill ett samhälle där det inte är ett helt företag att starta firma, utan där nya arbetstillfällen ständigt kan skapas och alla har arbete.

    Vi vill ett samhälle där människor kan känna sig trygga och säkra, där cykeln kan parkeras utanför butiken olåst och stå kvar där när jag behöver den.

    Vi vill ett samhälle som är roligt att leva i, där sång och musik, dans och teater, konst och film är naturliga yttringar av människors livslust och livsglädje.

    Vi vet hur vi ska bygga det samhället! Det är förvaltarskap och utveckling på samma gång. Men det är plattformen, dvs värdegrunden som är viktigast. Vår ideologiska grund utgörs av den människo- och demokratisyn som grundar sig på kristna värderingar!

    Vi vill förvalta den skapelse vi fått att leva på och av, så att också våra barn och barnbarn ska få ren luft att andas, friskt vatten att dricka och levande natur att vandra i!

    Du är välkommen med i arbetet att förverkliga den kristdemokratiska samhällsvisionen. Din röst på kristdemokraterna är inte bortkastad utan livsviktig!

    Christer Fjordevik


    Webbtips

    Läs vårt valmanifest för ett tryggare och friare Värnamo på:
    Om vi fick bestämma