• Vi kan finansiera mindre barngrupper

    Camilla Rinaldo Miller, Kristdemokraterna Värnamo. (Foto: Lennart Molin)

    I dag svarar Kristdemokraternas toppkandidat Camilla Rinaldo Miller S-gruppens i Barn- och utbildningsnämnden insändare från 2014-09-04. Den i sin tur var ett svar på Camilla Rinaldo Millers och Anders Magnussons insändare från 2014-08-11 som handlar om att sätta ett maxtak på 15 barn i förskolegrupperna..

    Vi kan finansiera mindre barngrupper

    S-gruppen i Barn- och utbildningsnämnden undrar varför vi föreslår ett maxtak på barngrupperna i förskolan just nu. Vidare menar de att ett S-styrt Värnamo skulle innebära mindre barngrupper än dagens.

    Det är frågan om hur detta ska finansieras som länge har lett till låsningar i debatten. Sedan Göran Hägglund (KD) lade fram den finansieringsmodell, som vi beskrev i vår insändare, i sitt almedalstal är den frågan klar för vår del. Hur tänker S finansiera?

    När det gäller ert påstående om regeringsdugligt alternativ har vi kollat. Det vi ser då är att alliansstyrda Jönköpings kommun är den kommun i vår närhet som har lägst antal barn (15) i sina förskolegrupper tack vare Kristdemokraterna. Det går inte att läsa ut att S-styrda kommuner generellt har färre barn i sina barngrupper än andra.

    Valet står alltså mellan ett parti som är en del av ett framgångsrikt styre sedan många år och ett oprövat alternativ utan egen majoritet som sällan gör mycket skillnad på andra håll.

    Kristdemokraterna Värnamo
    Camilla Rinaldo Miller, ordförande


    Publicerad:

    • 2014-09-12: Värnamo Nyheter