• Värnamoborna har fått sitt eget vardagsrum

  AnnMari Wiberg, Kristdemokraterna Värnamo (Foto: Erik Wiberg)

  Ann-Mari Wiberg (KD), Värnamo, var på invigningen av Värnamos nya stadsbibliotek. Det hon såg av Gummifabriken fick henne att brista ut i en hyllning till hela projektet:

  – Värnamoborna är att gratulera! skriver hon i sin insändare.

  Värnamoborna har fått sitt eget vardagsrum

  Efter ca tio år av idéer, utredningar, miljoner som rullat, hårda debatter, prövandet av yrkesskicklighet, miljörensning och åsikter som blixtrat står Gummifabriken nu klar och har tagits i bruk. Värnamoborna är att gratulera!

  I weekenden har biblioteket slagit upp sina portar. Entrén bjuder in. Det nya konstverket, lodet, symbolen för folksjälen som pejlar, undersöker – hela tiden i rörelse. Den mycket vardagliga gummiproppen hänger där i taket som en kul grej – symbol för rening.

  Det känns som att vi bor i en storstad nu, kommenterade en besökare. Det är spännande, storslaget. Det är inbjudande. Biblioteket med sin stilfulla prägel, det ombonade rummet som väcker koncentration. Alla rum för små möten. Eller stora som eldrummet.

  Satsningen för unga och barnen vill jag också lovorda. Det var i fullt bruk från första dagen! Spiraltrappan till högre höjder, facklitteratur med rum för studenter och Värnamobornas IT-utveckling. Jag gillar mångfacetteringen.

  Restaurang. Salar med föreställningar. Det är lovande! Det blir vad vi gör det till!

  När bygget nu står klart för bruk är det en utmaning att fylla platsen med innehåll. Jag vill lyckönska kulturnämnden och personalen som med goda förutsättningar ska hålla i trådarna! Starten är glädjefull. Lycka till i denna nya kulturella nydaning för Värnamoborna, besökarna – det är ju folkets!

  Ann-Mari Wiberg
  Kristdemokrat