• Båda motionerna avslagna

    Håkan Johansson - gruppledare, Kristdemokraterna Värnamo

    Partidistriktsårsmötet föreslår båda motionerna avslagna! Jag har ju lämnat in två motioner till Rikstinget och Partiavdelningsårsmötet ville tillstyrka den ena och avslå den andra. Nu har de även behandlats av Partidistriktsårsmötet, som beslutade att avslå båda. Varför kan ni inte helt enkelt bara gilla mina utmärkta motioner? 🙁


    Båda motionerna avslagna

    Här är de motioner till Kristdemokraternas riksting som jag är delaktig i. Partidistriktsårsmötet vill tyvärr se båda motionerna avslagna. Nu är det bara att hoppas på att Rikstinget inser deras förtjänster.

    För en flexiblare läsårsindelning

    Partidistriktsårsmötet i Jönköpings läns yttrande:

    Skolans huvuduppgift är att förmedla kunskap, att stimulera elevernas intellektuella utveckling och att förbereda barn och unga för vuxenlivet. Skolan har också ett bildningsuppdrag. Den ska bygga på, och förmedla vidare, de värden och dygder som är centrala för ett gott liv och ett gott samhälle. Skolan ska inte bara utbilda människor till att klara sig på arbetsmarknaden, utan också till medborgare som kan vara med och ta ansvar för samhällets gemensamma angelägenheter och förvalta centrala värden och kulturarv. Om skolan inte lyckas i sitt uppdrag skapar vi stora framtida problem för barn och unga men också för Sverige som land.

    Även om många nödvändiga och lyckade reformer genomförts, visar flera nationella och internationella undersökningar att den svenska skolan alltjämt står inför stora utmaningar. Vi behöver återupprätta en utbildningstradition som bygger på tillit och förtroende mellan elever, lärare och föräldrar där skolan förmedlar kunskap och stimulerar elevernas intellektuella utveckling. Vi är dock osäkra på att detta med att göra läsårsindelningen mer flexibel skulle komma att tillföra så mycket. Snarare ser vi att en reform av detta slag snarare skulle skapa mer problem än vad det skulle tillföra och vi landar därmed i att avslå motionen.

    Partidistriktsårsmötet i Jönköpings län beslutade:

    att avslå motionen

    Ett moderniserat statsskick

    Partidistriktsårsmötet i Jönköpings läns yttrande:

    Den konstitutionella monarkin, som i sin nuvarande form växte fram efter 1809 års regeringsform, är ett statsskick som har tjänat Sverige väl genom åren. Vi ser ingen anledning att förändra detta. Med detta yttrande avslås motionen.

    Partidistriktsårsmötet i Jönköpings län beslutade:

    att avslå motionen