• Lång debatt om mål och budget

  Vid Kommunfullmäktiges budgetsammanträde i dag hade jag anledning att äntra talarstolen vid ett par tillfällen. Dels för att svara på en fråga om riskerna med asbest vid ombyggnader och dels för att beskriva Miljö- och stadsbyggnadsnämndens bidrag till att kommunens mål ska uppnås – mänsklig tillväxt.

  (mer…)

 • Mänsklig tillväxt

  Några gånger om året brukar Kommunstyrelsen träffa presidierna i kommunens nämnder och bolag för att diskutera strategiska frågor. I dag kom det mesta att handla om kommunens vision och övergripande mål som behöver ses över och passas in i kommunens styrmodell. I dag är kommunens vision Värnamo kommun, den mänskliga tillväxtkommunen. Här förverkligar du dina drömmar, skapar, upplever, är delaktig och tar ansvar. Jag tycker om den, inte minst för att den avspeglar ett tydligt kristdemokratiskt...

 • Vilken framtid har närradion?

  Egentligen är det ganska märkligt att en sådan anakronism som närradion lever vidare ännu i vår tid. Den kom till i en tid när det rådde statligt monopol i etermedia och reklamfinansiering fanns inte ens på kartan. Då öppnade plötsligt den folkpartiledda regeringen dörrarna för ideella organisationer att få sända radio. Samhällsbärande organisationer som föreningar, kyrkor och politiska partier fick därmed tillgång till ett informationsmedium utan tidigare motstycke. För ett par dagar sedan f...

 • Nominerad till ordförande i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

  I kväll, i samband med distriktsstämma med julbord,  presenterade Kristdemokraterna sina nomineringar inför valen till nämnder och styrelser som Kommunfullmäktige ska göra nu på torsdag. Jag känner mig oerhört glad och stolt över att bli nominerad till ordförande i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden och styrelseledamot i Stiftelsen folkets park!

  (mer…)

 • Ett viktigt stipendium

  Jenny Lindkonserten i Folkets park var även i år en höjdare. I år fick Christina Nilsson Jenny Lindstipendiet och i dag besökte hon parken tillsammans med Tobias Westman och Thomas Rudberg. De är alla tre unga begåvade musiker som redan hunnit långt i sin musikaliska utveckling. Jag är övertygad om att det är viktigt att uppmuntra unga musiker och ge dem en chans att nå ut till en större publik och skapa sig ett namn. Därför är Jenny Lindstipendiet och liknande utmärkelser så betydelsefulla.<...

 • Gummifabriken spelar en nyckelroll för Värnamos utveckling

  Något som har bekymrat mig på sista tiden är alla olyckskorpar och felfinnare som fyllt lokalpressens sidor med skandalreportage och insändare om Gummifabriken. Jodå, jag har också, på nära håll, sett rutiner och handläggning som inte har varit optimala, men sådant vet man faktiskt inte förrän efteråt och då är det alltid lätt att veta bäst.

  (mer…)

 • Plats 6 till landsting/region!

  Idag är jag glad, hedrad och inte så lite stolt över förtroendet som Kristdemokraternas nomineringskommitté i jönköpingsdistriktet visar genom att föreslå att jag ska stå på sjätte plats på valsedeln till landstings-/regionfullmäktige från Vaggeryds och Värnamo kommuner.

  (mer…)

 • Nu startar jag en blogg här

  Nu kan du följa mig i mitt politiska arbete i Värnamo kommun på denna webbadress. Jag är kommunpolitiker med starkt engagemang för miljö, teknik och kultur. För närvarande är jag 1 v ordf i Upphandlingsnämnden. Jag kommer säkert att blogga om mer personliga saker också. Vi får se helt enkelt! 🙂

  Varmt välkommen tillbaka!

  /Håkan

 • Hållbar dagvattenhantering

  Den här motionen om hållbar dagvattenhantering skrev jag till Värnamo Kommunfullmäktige. Min kollega Leif Bäckrud (KD) lämnade in den.

  (mer…)

 • En fungerande marknad för kulturarbetare

  I samband med att Kristdemokraterna tog fram ett nytt Kulturpolitiskt manifest skickade jag denna debattartikel till tidningen Kristdemokraten.

  (mer…)