• Gillar det nya läget

  Äntligen har det blivit lite mer liv även i de översta våningarna i kulturhuset Cupolen i Värnamo. I dag arrangerade BGJ Fastighets AB, som äger fastigheten, en trivsam invigningskväll tillsammans med de nya hyresgästerna amber advokater och pwc. Det var verkligen en trivsam kväll med Marcus Oscarsson som inledde med det han gör bäst – prata svensk politik så att man förstår, minns och tycker att det är roligt.

  (mer…)

 • Detta kommer att bli roligt!

  I kväll hade vi det första gruppmötet med Alliansen i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden. Vilket härligt gäng! Vi satt en stund och fikade och kände varann på pulsen. Vad jobbar du med? Vad är dina viktigaste frågor? Varför blev du politiker? Vi gjorde även en ordning för hur vi ska samarbeta inom alliansgruppen och hur vi ska hantera den bräckliga majoritetssituationen i nämnden. Självklart kunde vi inte hålla oss ifrån de strategiska frågorna och kom fram till att detta med att äntligen få fra...

 • Vilken framtid har närradion?

  Egentligen är det ganska märkligt att en sådan anakronism som närradion lever vidare ännu i vår tid. Den kom till i en tid när det rådde statligt monopol i etermedia och reklamfinansiering fanns inte ens på kartan. Då öppnade plötsligt den folkpartiledda regeringen dörrarna för ideella organisationer att få sända radio. Samhällsbärande organisationer som föreningar, kyrkor och politiska partier fick därmed tillgång till ett informationsmedium utan tidigare motstycke. För ett par dagar sedan f...

 • Premiär för min hemsida! :)

  Som en del av er vet har jag hållit på att blogga ett tag i liten skala och utan att göra något större väsen av mig. Det har mest handlat om politik (sådant jag har skrivit och gjort med mera), lite personligt och en del musik och teknik. Jag har länge tänkt att bygga ut bloggen till en hemsida. Nu har jag äntligen gjort det och tycker att tiden är mogen för att lansera den i lite större skala. Varmt välkommen till: wp.kristdemokraterna.se/hakanjohansson

  (mer…)

  ...
 • Ny ideologitext

  Som webbmaster och informationsansvarig gäller det att hålla information uppdaterad. Ideologitexten på Kristdemokraternas hemsida i Värnamo har varit med länge och har känts språkligt tråkig ett tag, så nu satte jag mig och arbetade om den. Det är bra för oss politiker att det finns semester så man hinner med lite politiskt arbete också. 😉 Inför 50-årsjubileet hade jag anledning att skriva lite text med ideologisk och historisk fördjupning. Dessutom älskar jag ideologi! Resultatet blev en ny ...

 • 50 år för människovärdet!

  I samband med att Kristdemokraterna firar 50 år i Värnamo med en politisk heldag och hejdundrande jubileumsfest skrev jag ihop en historiskt och ideologiskt fördjupande text som uttalande från styrelsen. Jag tycker att den är klart läsvärd – det är för detta Kristdemokraterna existerar!

  (mer…)

 • På skolinformation

  Hur firar man Valborgsmässoafton bäst? Med att delta i en skolinformation förstås! När jag var yngre brukade jag ofta vara med på skolinformationer, oftast i klassrum, men nu är det länge sedan. Därför blev jag extra glad när Carl Cunningham, ombudsman för KDU i Jönköpings län, ringde upp mig för ett tag sedan och frågade om jag kunde vara med en dag på Finnvedens gymnasium här i Värnamo.

  (mer…)

 • Djuromsorg krav för upphandling

  Vid Upphandlingsnämndens sammanträde i dag fick Dieter Wagner (M), jag och Torbjörn Egerhag (C) igenom att kraven för Svensk djuromsorg ska ställas i upphandlingen Livsmedel, Kött där så är lämpligt. Upphandling kan vara ett användbart instrument att driva politisk vilja med. Detta är ett tydligt exempel på det.

 • Födelsedag på valarbetarutbildning

  Livet som politiker kan vara hårt ibland. Som i dag till exempel. Det är min födelsedag och den ska jag tillbringa på valarbetarutbildning. Tidigt på morgonen åkte vi för att hinna fram till Göteborg i tid.

  (mer…)

 • Åttonde plats i provvalet!

  Under hösten har Kristdemokraternas provval inför kommunfullmäktigevalet nästa år hållit på. I dag avslöjade Värnamos nomineringskommitté resultatet av detta. Det visade sig att jag kom på åttonde plats med 141 poäng! Christer Fjordevik hade flest poäng – 353. Jag känner mig glad att mina lokala partikamrater har så mycket förtroende för mig och att de uppskattar det arbete jag lägger ner i politiken och i partiet.

  (mer…)