• KD besökte Västerskolan i Hässleholm

  En eftermiddag i våras var vi några som hade tillfälle att besöka den nybyggda Västerskolan.

  Redan på parkeringen såg man ett stort ”cementblock” med spännande arkitektur framför sig. Blocket var högt och det kändes mäktigt och modernt. Lite trevande började vi leta efter en ingång. Spännande att gå in i något som är helt obekant. Vi kom in på ett torg där det var rejält högt i taket och över oss svävade tre stora konstverk.

  Vi kom in på ett torg med bord och stolar och många möjligheter att sitta och prata.  Här kunde man dricka kaffe och det gjorde man också innanför glasväggarna som skilde torget från personalrummet. Denna öppenhet gjorde att det knackade mindre på dörren.

  Vi mötte en glad, trevlig och entusiastisk rektor och han var vår guide på rundvandringen. Vi såg fina lektionsalar utrustade med den senaste tekniken. Det var slitstarka golv och ekträ i dörrkarmarna.

  Hela skolan var väl genomtänkt och det skulle vara möjligt att se alla elever alltid. Elevskåpen stod vid klasslärarens klassrum och då blev där naturliga kontakter med eleverna under dagen.

  Det jag också tog med mig från besöket var att man hade lyckats hålla sig inom lagd budget. Ja till och med fått pengar över.

  Gunnel Gustavsson