• Ett framgångsrikt år för KD Köping

    Kristdemokraternas partiavdelning i Köping kunde, på ett välbesökt årsmöte på måndagskvällen, glädja sig åt att avdelningen under 2019 fått 26 nya medlemmar och att medlemstalet ökat med 24 procent.

    KD har bedrivit en aktiv oppositionspolitik som gjort den egna politiken tydlig med debattinlägg i media samt åtta motioner, interpellationer och reservationer som bl a handlat om ja till att bevara Kolsva kommundelsnämnd, Ja till att införa lagen om valfrihetssystem (LOV), ja till att utarbeta en handlingsplan för ett förbättrat företagarklimat och ja till valfrihet i avloppsfrågan på bl a Norrmälarstrand i Köping.

    En årsplan för 2020 antogs som kommer att ge fortsatt nya medlemmar och ökat väljarstöd i valet 2022.

    Vi årsmötet avtackades Edvard Ruin som efter 45 år slutar som kassör för Kristdemokraterna i Köping. Han har också tidigare varit kommunfullmäktigeledamot och kassör för partidistriktet.

    Den tidigare riksdagsledamoten Lars-Axel Nordell fick fortsatt förtroende som partiavdelningens ordförande med Per Norin som vice ordförande. Två nya, som valdes in som ordinarie i styrelsen, är Rolf Råberg och Robert Ericsson. Robert valdes till sekreterare och Tommy Svanborg blev kassör. Övriga i styrelsen är Anna-Carin Ragnarsson, Kenth Lucas, Ingrid Broman och Salah Rasho.

    Regionombudsman Anders Tholerud höll ett mycket initierat årsmötestal där han fokuserade på frågor om bostadspolitik och skolfrågor kopplade till skolhälsovård och integration.