• KD har flest kvinnor, lägst genomsnittsålder och flest företagare på sin valsedel i Köping

   

  Tidningen Magazin 24 har analyserat partiernas kommunvalsedlar i Köping

  Antal kvinnor

  Fler kvinnor i politiken är ett önskemål bland många i jämställdhetens Sverige. Hela lönen, halva makten är en självklarhet för många  – men vi har inte kommit dit ännu. KD har flest kvinnor på listan, 27, VF har minst, 4.

  Genomsnittsålder

  Medelåldern på valsedeln är alltid av intresse för väljarna. Yngst genomsnittsålder har KD med 49 år, högst genomsnittsålder har L med 64 år.  Även om M och VF inte uppger några åldrar år dessa lätta att ta reda på.

   

  Antal Företagare

  Köpings kommun har problem med Svenskt näringslivs årliga ranking av företagsklimatet, en sjunkande trend. Senast hamnade Köping på plats 278 bland 290 kommuner. Många menar att Köping behöver fler företagare i politiken. KD har 14 företagare på listan samtidigt som S och V inte har en enda.