• Fredrik Ekman

  Här kommer vår fjärde kandidat för kommunfullmäktige! 💙
  Vem är du?
  Jag heter Fredrik Ekman och är 57 år. Bor i Bodal och är civilanställd i försvarsmakten sedan 2006. Är även reservofficer i Amfibiekåren. Har tidigare jobbat sju år som obehörig lärare, främst på gymnasiet.
  Jag är ordförande i partiavdelningen på Lidingö och ersättare i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.
  Varför började du engagera dig politiskt?
  Jag har alltid haft ett väldigt stort samhällsintresse så det har fallit sig naturligt att engagera sig. Jag hade uppdrag för moderaterna lokalt i slutet på 90-talet. När man sen blev Nya moderaterna lämnade jag efter ett tag och blev senare medlem i KD.
  Vilken är din politiska förebild?
  Jag har inte en specifik person, utan det finns flera jag tycker är beundransvärda. Alf Svensson är en fantastisk talare. Går man utanför KD och en bra bit tillbaka så tycker jag Gösta Bohman betytt mycket för borgligheten. Han var också en färgstark person.
  Det låter kanske pretentiöst att kalla de politiska förebilder då de är ganska unga bägge två, men Sara Skyttedal, vår EU-parlamentariker och vår relativt nya KDU-ordförande Nike Öbrink är väldigt goda kommunikatörer och talare.
  Vad gör du helst på fritiden?
  Förutom umgänge och musikintresse så är jag en ganska stor tidningsläsare, hänger ihop med samhällsintresset. Tycker också om att resa –har ett stort intresse för Baltikum och f.d. Östeuropa. Sen tar de fyra politiska uppdragen en hel del tid.
  Varför skall man rösta på dig/KD?
  KD står i mitt tycke för frihet för individen men samtidigt medkänsla för de som behöver samhällets stöd. Dock utan att vara kravlöst. Det finns mycket allmänborgerliga värden i KD som jag tror tilltalar många -inte minst familjepolitiken.
  Jag har nu varit engagerad i KD sen 2017 och tidigare suttit i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden. Kan bidra främst i stadsbyggnads- skol och trafikfrågor. När det gäller rikspolitiken är det skola, rättspolitik, trafikpolitik och säkerhetspolitik/försvar som jag är mycket intresserad av.
  Kandiderar även till Regionfullmäktige där jag nu är ersättare. Där är det trafikfrågor som intresserar mig mest.